Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΤΣΕΑ

Επι της ουσίας κ. Φατσέα:
1) Οι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό μου και η υβριστική ανακοίνωσή σας, επειδή είπα το αυτονόητο ότι σαν αιρετός απουσιάζατε κι εσείς και οι συνάδελφοί σας από ένα τόσο σημαντικό γεγονός, δεν σας τιμούν ούτε σαν Δημοτικό Σύμβουλο, ούτε σαν επικεφαλής συνδυασμού, ούτε σαν εκπαιδευτικό, ούτε σαν τέως Λυκειάρχη, ούτε σαν άνθρωπο, καθώς μιλήσατε με εμπάθεια κι αυτό έδειξε τελικά πόσο σας ενοχλεί η αλήθεια.
2) Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην συγκλονίστηκε και να μην βίωσε το Εθνικό πένθος από την καταστροφή στην Αττική, ωστόσο εσείς πρέπει να αποφασίσετε, τελικά δεν συμμετείχατε επειδή οι εκδηλώσεις αυτές ήταν μια ''φιέστα'' του Δημάρχου ή λόγω της Εθνικής τραγωδίας; Απ' ότι φαίνεται ούτε κι εσείς ξέρετε ακόμα... Χθες μιλούσατε για υποτιθέμενες φιέστες και σήμερα μιλάτε για την τραγωδία... πρέπει κάποια στιγμή όμως να αποφασίσετε γιατί περνάνε οι μέρες... Αντιλαμβάνομαι οτι βρίσκεστε σε σύγχυση. Αν πραγματικά δεν συμμετείχατε στις εκδηλώσεις λόγω πένθους, θα το είχατε ανακοινώσει πριν αυτές γίνουν και θα είχατε ενημερώσει και τον κόσμο για την στάση σας αυτή, σαν παράταξη και θα ήταν σεβαστή, οχι όμως να το θυμάστε κατόπιν εορτής κ. Φατσέα, όταν σας έγραψα οτι δεν παρουσιαστήκατε...
3) Μου προξενεί εντύπωση αφού δεν παρευρεθήκατε κι εφόσον τα video της εκδήλωσης δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, πως γνωρίζετε με τόση σιγουριά αν είχε ή δεν είχε κόσμο; Σας πληροφορώ λοιπόν ότι είχε αρκετό κόσμο που τίμησε τους ήρωες του HMS GLOUCESTER, σε αντίθεση με εσάς. Αλλά ακόμα και κανένας πολίτης να μην παρευρισκόταν, εσείς ως αιρετός και μάλιστα ως επικεφαλής παράταξης ήσασταν υποχρεωμένος να είστε εκεί και να τιμήσετε τους ήρωες πολέμου και τους υψηλούς προσκεκλημένους.
4) Πραγματικά δεν βγάζουν νόημα αυτά που λέτε σε αυτή την παράγαφο... τι σχέση έχει η δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και τα πολλά λάθη που έχουν γίνει με τις τιμητικές εκδηλώσεις για τους ήρωες πολέμου; Εσείς δηλαδή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, δεν θα ξανασυμμετάσχετε σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ηρώων, αλλά και σε Εθνικές επετείους; Είναι πραγματικά αστεία τα επιχειρήματά σας.
5) Με το άρθρο μου ανέδειξα την καθολική απουσία εκπροσώπησης από την αντιπολίτευση. Χωρίς καμία προσωπική αναφορά και χωρίς να μιλήσω ονομαστικά, καθώς δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα, αλλά αντίθετα υπάρχει η προσπάθεια ανάδειξης μιας κακής νοοτροπίας που επαναλαμβάνεται σε πολλές σημαντικές εκδηλώσεις, από κάποιους αιρετούς κι όχι μόνο, των Κυθήρων. Ας μην ήσασταν και οι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, ας ερχόταν έστω ένας... αλλά ούτε ένας από εσάς δεν ήρθε να εκπροσωπήσει την παράταξή σας και να τιμήσει τους ήρωες. Αυτό έγραψα κι αυτό είπα, το αυτονόητο δηλαδή. Κι επειδή λέτε οτι αυτό που σας είπα είναι αντιπαραγωγικό, αλήθεια την ώρα που γίνονταν οι εκδηλώσεις στο Καψάλι, από τις οποίες εσείς απουσιάζατε, τι κανατε εκείνη την ώρα εσείς για το Δήμο Κυθήρων;
6) Μην ανγχώνεστε κύριε Φατσέα, καταλαβαίνω την αγωνία σας ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, όμως εγώ σας μιλάω ειλικρινά, δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική όπως την εννοείτε και την ασκείτε εσείς. Οι δημοσιογράφοι αν δεν το ξέρετε ασχολούνται με την πολιτική, όπως και με πολλά άλλα θέματα, καταγράφοντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις, μάλιστα υπάρχει και το πολιτικό ρεπορτάζ που αχολείται με θέματα πολιτικής και το οποίο εσείς απ' ότι φαίνεται αγνοείτε. Εγω με αυτό ασχολούμαι και θα συνεχίσω να ασχολούμαι, όχι με την ''πολιτική'' σας, ούτε με τις καρέκλες σας... μάλιστα σας βρήκα μια καλή, είναι στη φωτογραφία του θέματος, από εμένα χάρισμα, όλη δική σας!
7) Είστε αδιάβαστος κι ανενημέρωτος κ. Φατσέα, πράγμα άσχημο για έναν επικεφαλής παράταξης... απ' ότι φαίνεται διαβάζετε μόνο τα άρθρα που αναφέρονται σε πολιτικές καρέκλες... Αν διαβάζατε το blog του TSIRGO FM 105,6, θα γνωρίζατε πως την ίδια ημέρα σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσα για την ''φιέστα'' στο αεροδρόμιο Κυθήρων, στην οποία φιέστα εσείς συμμετείχατε, το ανέφερα αυτό που λέτε κι ενημέρωσα ως όφειλα τον κόσμο. Οπότε σας προτείνω την επόμενη φορά πριν γράψετε κάποια ανακρίβεια να είστε καλύτερα ενημερωμένος, γιατί τα γραπτά ως γνωστόν μένουν κι εκτίθεστε.
Ορίστε και το σχετικό απόσπασμα:
«Τους Κυθήριους φαίνεται ότι "το άγαλμα δεν τους άγγιξε". Αντίθετα τους αγγίζει η προοπτική αναβάθμισης του αερολιμένα και εκείνο που κρατάμε από τη σημερινή εκδήλωση είναι η αναφορά του Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκου ότι προχωρά και η διαδικασία της επέκτασης του διαδρόμου (με τη δημοπράτηση των μελετών από την Περιφέρεια) και η δημιουργία του πάρκου καυσίμων, αφού φαίνεται ότι μετά το 2014-15 η ΥΠΑ έχει αλλάξει στάση στο θέμα και έχει απομακρυνθεί από την μέχρι τότε άρνησή της να προωθήσει τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου μας. Φαίνεται ότι πλέον η διαδικασία της αναβάθμισης του αεροδρομίου μας έχει μπει στις σωστές βάσεις, η προμελέτη είναι θετική και τουλάχιστον οι διαδικασίες προχωρούν με την γνωστή βέβαια καθυστέρηση της γραφειοκρατίας, που δεν μπορεί να υπερβεί κανένας.»
8) Εδώ θα είμαστε πρώτα ο Θεός κ. Φατσέα και τον Οκτώβριο και θα δούμε τι θα πράξετε με την θέση που παραμένει κενή, για πάνω από έναν χρόνο στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης.
9) Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει η λέξη συγκυριακά κι επειδή το γνωρίζετε κι εσείς, γι' αυτό αγχώνεστε όσο πλησιάζουν οι εκλογές... όσο για τον ραδιοφωνικό σταθμό μου, επειδή κι εδώ είστε ανενημέρωτος, σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν περιήλθε στην ιδιοκτησία μου συγκυριακά, αλλά τον αγόρασα και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει καμία σχέση με το κλείσιμο του TTV. Επίσης η προσπάθεια σας, συσχεστισμού άσχετων γεγονότων μεταξύ τους, είναι προφανές οτι γίνεται εκ του πονηρού και για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Τέλος η βιντεοσκόπηση των δημοτικών συμβουλίων, είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία είναι μια προσφορά (δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος) του TSIRIGO FM 105,6 και του PHOTO CERIGO και θέλω κι από εδώ να ευχαριστήσω δημόσια τον κ.Βαλέριο Καλοκαιρινό, που υποστήριξε με την εμπειρία του απ' την πρώτη στιγμή την ιδέα μου και την προσπάθειά μου για την καταγραφή ξανά μετά από χρόνια, των Δημοτικών Συμβουλίων, αφιερώνοντας παρα πολλές ώρες από το χρόνο του και τον επαγγελματικό του εξοπλισμό, για να καταγράφονται τα δημοτικά συμβούλια και να ενημερώνεται ο κόσμος, τα οποία όλα δημοσιεύονται. Οπότε καλό θα ήταν αντι να αναρωτιέστε, την επόμενη φορά που θα τον δείτε να του πείτε κι εσείς ένα μπράβο κι ένα ευχαριστώ.
Η προχθεσινή σας ανακοίνωση με τις ύβρεις είχε ξεκάθαρο στόχο, όμως η προσπάθειά σας έπεσε στο κενό. Κοινώς πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι κ. Φατσέα!
Σας προτρέπω να γίνετε περισσότερο παραγωγικός, να επικεντρωθείτε στα καθήκοντά σας και να αφήσετε τις επιθέσεις εντυπωσιασμού. Αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουμε τη δουλειά μας όπως γνωρίζουμε πολύ καλά.
Κλείνοντας θέλω να ξανατονίσω πως από πλευράς μου δεν υπάρχει κανένα προσωπικό θέμα με κανέναν αιρετό και με καμία παράταξη και ο σταθμός μου είναι πάντα ανοιχτός και σε εσάς όπως και σε όλους.
Επειδή όμως η δημόσια αντιπαράθεση δεν με εκφράζει, αντίθετα για μένα είναι ιδιαίτερα αντιπαραγωγική, καθώς δεν είμαι συνταξιούχος όπως εσείς, αλλά εργάζομαι πολλές ώρες και την ημέρα και τη νύχτα, δεν σκοπεύω να τη συνεχίσω, ούτε νομίζω έχει κάτι να προσφέρει πλέον, στον κόσμο που τη διαβάζει.

Καλό μήνα κ. Φατσέα με υγεία και χρόνια πολλά σε όλους τους Κυθηρίους σήμερα της Αγίας Ελέσης!

Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105.6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου