Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.5.2019

Με μια σεμνή τελετή, το απόγευμα της Παρασκευής 17/5/2019, έγινε ο αγιασμός για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού, μετά την ανακαίνιση που διήρκεσε σχεδόν 2 χρόνια.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 200.000€ και καλύφθηκε πλήρως από ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ κατά τη δημοπράτηση έλαβε σημαντική έκπτωση και το τελικώς εκταμιευθέν ποσόν είναι 125.000€. Η ανακαίνιση του κτηρίου και η διατήρηση του ιστορικού του χαρακτήρα, υπήρξε όραμα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά που επιμελήθηκε σχεδόν κάθε διάσταση της ανακαίνισης και επανάχρησής του.
Στον πρώτο όροφο έχουν διαμορφωθεί γραφεία διοικητικών υπηρεσιών όπου θα μεταφερθεί το ΚΕΠ, γραφείο Δημάρχου, αίθουσα εκδηλώσεων, χώροι υγιεινής για ΑμΕΑ, ενώ αναμένεται η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER για τη διαμόρφωση της δυτικής αίθουσας σε μόνιμο εκθεσιακό χώρο για το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, που θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στο νησί. Επίσης, έχει τοποθετηθεί μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των διατελεσάντων Δημάρχων του Δήμου Ποταμίων της περιόδου 1864-1914.
Μετά την απόφαση της ΕΤΕ να διακόψει τη λειτουργία του καταστήματός της από το ισόγειο του κτηρίου, η Δημοτική Αρχή θα προβεί σε δημοπρασία εμπορικής μίσθωσης του ακινήτου, με τον όρο να έχει εμπορική χρήση για το σύνολο του έτους και όχι εποχιακά.
Δείτε την ομιλία του Δημάρχου εδώ









Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου