Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΣΟΦΙΑ ΝΕΖΗ: ΈΡΓΑ KAI ΗΜΕΡΕΣ TOY κ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΙΒΑΔΙΟΥ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

"Νέο αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι, προϋπολογισμός 510.000 ευρώ. Χρηματοδότηση Περιφέρειας"
Αναρωτιέμαι αν η σημερινή Δημοτική αρχή γνωρίζει τις ανάγκες του νησιού ή απλώς προσπαθεί να εντυπωσιάσει και να μαζέψει ψηφουλάκια με φτηνές μεθόδους. Υπερφίαλα ο δήμαρχος (αφού δεν αφήνει κ κάποιον άλλο από την παράταξή του να πάρει τον λόγο) θα απαντήσει: "σαφώς και ξέρουμε!". Αργότερα  όμως θα επαναλάβει το γνωστό επιχείρημα: "Έλλειψη προσωπικού" 
Έχουμε την τύχη να υπάρχει στο Λειβάδι γήπεδο ποδοσφαίρου. Γήπεδο που φτιάχτηκε με δωρεά της εκκλησίας και χρήματα του κ. Π. Μάγειρου. Ούτε η προηγούμενη αλλά ούτε και αυτή η δημοτική αρχή συνεισέφεραν στο ελάχιστο στη λειτουργία του γηπέδου. Η σημερινή δημοτική αρχή όμως προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, διέκοψε την υδροδότηση του γηπέδου πριν τρία χρόνια κωφεύοντας στις αγωνιώδεις εκκλήσεις του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Το νερό επανήλθε, όμως η εκκλησία είχε ήδη δώσει λύση με χρήματα και πάλι του κ. Μάγειρου. Ο κ. Χαρχαλάκης το 2014 υποσχόταν στους νέους επιχειρηματίες του νησιού απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας...και το 2016 κόβει το νερό στον μοναδικό ζωντανό (χειμώνα - καλοκαίρι) αθλητικό χώρο.
Και αναρωτιέμαι, αφού δεν είναι ικανός να αναλάβει τα έξοδα ύδρευσης ενός έτοιμου γηπέδου πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί τη λειτουργία ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου;
Θα βάλει κι εκεί υπαλλήλους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ με ωράριο ανάλογο της Βιβλιοθήκης;
Αν πραγματικά νοιαζόταν, αν πραγματικά είχε στόχο τη δημιουργία αθλητικού κέντρου (προσωπικά δεν το πιστεύω) θα κάλυπτε τις ανάγκες που υπάρχουν στο γήπεδο του Λειβαδίου και θα έφτιαχνε και κάτι ανάλογο στον Βορρά για τους κατοίκους του βόρειου τμήματος.
Οι μελέτες επιβάλλεται να  επανατοποθετούνται όταν οι συνθήκες έχουν αλλάξει.
Σοφία Νέζη
Υ.Γ
Την εποχή που ο δήμαρχος έβγαζε διαταγή να μην ποτίζουμε βασιλικούς, στις Σπηλίες υπήρχε διαρροή νερού επί δύο χρόνια! Μια οι συμβάσεις με εργολάβο, μια το ανταλλακτικό, μια......(για να μην αναφέρω την παροιμία που θυμήθηκα), η ζημιά διορθώθηκε πριν έναν μήνα.

Πηγή: Σοφία Νέζη
Φωτογραφία αρχείου Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου