Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ'' - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Με ασυνήθιστη για τον πολύ ομιλητικό κ. Χαρχαλάκη καθυστέρηση και κάτω από την μεγάλη πίεση που δέχεται στις περιοδείες του για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας που αφήνει πίσω του, αναγκάζεται επιτέλους ο κ. Χαρχαλάκης να απαντήσει στην ξεκάθαρη δέσμευσή μας για τη στήριξη των Τοπικών Προέδρων και του ρόλου τους στη σωστή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Την αλαζονεία του, το ειρωνικό του ύφος και την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει τα συνηθίσαμε τα πέντε χρόνια της θητείας του, όπως και όλοι οι δημότες. Γι' αυτό και δεν τα σχολιάζουμε.
Οφείλουμε όμως να σχολιάσουμε και να τονίσουμε, από την απάντησή του τα παρακάτω:
1. Η άρνηση των υπαλλήλων του Δήμου τον εμπόδισε να αναβαθμίσει το ρόλο των Τοπικών Προέδρων και το αναφέρει αυτό χωρίς ίχνος ντροπής;
Έχουμε δηλώσει ότι τιμάμε την προσφορά των δημοτικών υπαλλήλων στα νησιά μας, ανεξάρτητα από πιθανά λάθη και τυχόν παραλείψεις. Η ευθύνη όμως κ. Χαρχαλάκη για οτιδήποτε δεν έγινε ή έγινε λάθος ή ανεπαρκώς είναι αποκλειστικά δική σας. Και είναι τουλάχιστον έλλειψη ήθους και αχαριστία να βρίσκετε εξιλαστήρια θύματα και να κατηγορείτε τους υπαλλήλους σας, δηλαδή αυτούς που για πέντε χρόνια στάθηκαν δίπλα σας και σας υπηρέτησαν αδιαμαρτύρητα.
2. Τελικά κ. Χαρχαλάκη ποιος διοικεί το Δήμο; Εσείς ή το υπαλληλικό προσωπικό; Οφείλετε να το ξεκαθαρίσετε κι αυτό.
3. Οφείλετε ακόμα και άμεσα κ. Χαρχαλάκη να ξεκαθαρίσετε σχετικά με την ποινική διαδικασία που λέτε ότι έχετε κινήσει σε βάρος Τοπικού Προέδρου. Σε ποιο στάδιο ακριβώς βρίσκεται και με ποια απόφασή σας έχει δρομολογηθεί η διαδικασία αυτή;
Προφανώς πέντε χρόνια μετά αν υπάρχει ποινική διαδικασία, όπως ισχυρίζεστε, θα υπάρχει εξέλιξη που πρέπει άμεσα να δημοσιοποιήσετε για να ενημερωθεί ο Κυθηραϊκός λαός. Σε αντίθετη περίπτωση είναι μόνο λασπολογία και όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει δεν απαντάμε.
3. Προφανώς από άγνοια και όχι σκοπίμως αναφέρατε ότι η πάγια προκαταβολή δόθηκε ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2014.
Η πάγια προκαταβολή η οποία θεσμοθετήθηκε με το Ν.3852/10 ενεργοποιήθηκε το 2012,αρχικά για το Δήμο και κατόπιν για τις τοπικές κοινότητες όπου λειτούργησε σωστά απ' όσο γνωρίζουμε. Αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα μας δεν είναι τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Κρίθηκε στις εκλογές του 2014 και οι ψηφοφόροι ανέδειξαν Εσάς Δήμαρχο. Και τώρα κρινόσαστε Εσείς για όσα κάνατε και όσα δεν κάνατε. Εσείς λοιπόν τη διακόψατε αμέσως μόλις αναλάβατε καθήκοντα για τους δικούς σας λόγους και για τους οποίους όμως κρινόσαστε.
4. Μήπως η μη χορήγηση της πάγιας προκαταβολής όπως ορίζει η Νομοθεσία είναι παράβαση καθήκοντος;
Ή μήπως στην περίπτωση αυτή,όπως Εσείς λέτε και όχι Εμείς, υπερισχύει του Νόμου η άρνηση των δημοτικών υπαλλήλων να τον εφαρμόσουν;
Δηλαδή ειλικρινά πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε σ´ ένα Τοπικό Πρόεδρο να του χορηγήσετε την πάγια προκαταβολή;
Όλους μας θα μας κρίνουν οι πολίτες στις εκλογές που έρχονται, γι’ αυτό καταθέτουμε τις απόψεις μας και περιμένουμε την ετυμηγορία τους. Σας συνιστούμε μόνο να μην είστε τόσο σίγουρος για την θετική έκβαση της ετυμηγορίας αυτής.

Πηγή: ''Πρώτα ο Άνθρωπος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου