Σάββατο 18 Μαΐου 2019

''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ TSIRIGO FM

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού TSIRIGO FM του κ. Παναγιώτη Μπαχτή, ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οργανώνεται τηλεμαχία (Debate) με τη συμμετοχή των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Κυθήρων.
Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μπαχτής, χωρίς να έχει ενημερώσει και χωρίς να έχει λάβει υπόψη του τις υποχρεώσεις και τα δεσμευτικά προγράμματα των περιοδειών των υποψηφίων Δημάρχων, αποφασίζει και «διοργανώνει» τηλεμαχία (Debate). Με ποια εξουσία το κάνεi; Ποια στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει μια τέτοια πρωτοφανή αυθαιρεσία; Ειλικρινά λυπούμαστε που ένας νέος άνθρωπος που υποτίθεται υπηρετεί την αδέσμευτη δημοσιογραφία καταφεύγει σε τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές.
Εμείς, επειδή πιστεύουμε βαθιά στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μας, δηλώνουμε επισήμως ότι έχουμε τη βούληση να συμμετάσχουμε σε τηλεμαχία. Όμως, επειδή η ενημέρωση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι ελλιπής , στρεβλή και υπογείως κατευθυνόμενη, ξεκαθαρίζουμε ότι η συμμετοχή μας προϋποθέτει απόλυτη και αδιαμφισβήτητη εξασφάλιση της αντικειμενικότητας των ερωτώντων, καθώς και τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Άλλωστε, η μέχρι τώρα «πολιτεία» του κ. Μπαχτή στο χώρο της πληροφόρησης ακριβώς το αντίθετο έχει αποδείξει.
Γι΄ αυτό λοιπόν , εμείς -σεβόμενοι τις αρχές της δημοκρατικής και αδέσμευτης ενημέρωσης, τον εαυτό μας και την νοημοσύνη των συμπατριωτών μας– και επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τα επικοινωνιακά τερτίπια του κ. Μπαχτή και των αφανών ή φανερών συνοδοιπόρων του, ξεκαθαρίζουμε εγκαίρως ότι σε μια τέτοια τηλεμαχία δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος.

Πηγή: ''Πρώτα ο Άνθρωπος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου