Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ κα. ΝΕΖΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι μια υποδομή που για να λειτουργήσει χρειάζεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Προσωπικό ο Δήμος ΔΕΝ έχει και ούτε μπορεί να προσλάβει άμεσα! Ο εθελοντισμός λοιπόν είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτος, αλλά απαραίτητος. Αν η κα. Νέζη κόπτεται τόσο για τη Βιβλιοθήκη, ιδού πεδίον δόξης εθελοντισμού λαμπρόν! Την πληροφορούμε ότι η Βιβλιοθήκη είναι ζωντανή, παρά την προεκλογική σπέκουλα που επιχειρεί να υποβαθμίσει τα πάντα και να μας παρουσιάσει ως απράγμονες σε όλα τα επίπεδα.
Φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, παιδιά, μαθητές, γίνονται εργαστήρια για μαθησιακές δυσκολίες, όμως όσοι τα κάνουν δεν επιδιώκουν τον δημόσιο έπαινο ή την κοινωνική καταξίωση μέσω αυτών και έτσι διατηρούν την ανωνυμία τους.
Από το 2015 μέχρι σήμερα έγιναν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, μαθήματα από την ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και ημερίδες. Παραθέτουμε ενδεικτικές φωτογραφίες από μερικές μόνο εκδηλώσεις της περιόδου 2015 - 2018.
Εκτός από τις εκδηλώσεις, κάναμε και άλλα στη Βιβλιοθήκη ως Δημοτική Αρχή:
- Κτιριακή συντήρηση, αντικατάσταση κουφωμάτων, πλήρης εσωτερική και εξωτερική πυρασφάλεια, διαμόρφωση υπαίθριου σκακιού στην αυλή καθώς και δομών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των παιδιών.

- Ολοκληρώσαμε το έργο της απογραφής όλων των βιβλίων που περιήλθαν στην Δημοτική από την παλιά δανειστική βιβλιοθήκη καταρτίζοντας ταυτόχρονα και το σχετικό πρωτόκολλο.
- Προμήθεια και εγκατάσταση νέου Η/Υ και εκτυπωτικού μηχανήματος και προμήθεια αναλώσιμων, επισκευή και συντήρηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
- Αξιοποίηση προσωπικού μέσω του ΟΑΕΔ για την λειτουργία της, η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή κάθε μέρα 8-2μμ εκτός Παρασκευής και Κυριακής. Δυστυχώς αυτό μπορεί να γίνει με το υπάρχον προσωπικό και με τις διαδικασίες του ΟΑΕΔ.
Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου