Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ'' - ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ, ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ



Διαβάσαμε με πολύ προσοχή του πρόγραμμα του συνδυασμού του κ. Παναγόπουλου, το οποίο κυκλοφόρησε στο νησί μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές, σε αντίθεση με τη δική μας παράταξη που το έχει δημοσιεύσει εδώ και σχεδόν 1 μήνα.
Οι αοριστολογίες, τα ευχολόγια χωρίς καμία προσέγγιση της πραγματικότητας, η επανάληψη έργων και δράσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, χρηματοδοτηθεί ή εκτελούνται, αποτελούν τα κύρια στοιχεία του προγράμματος του κ. Παναγόπουλου.
Προφανώς όλοι συμφωνούν στην δημιουργία μαρίνας ή στην προσέλκυση της κρουαζιέρας ή στην αναβάθμιση του αεροδρομίου. Εκείνο που δεν μας λέει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η διαδικασία με την οποία θα γίνουν όλα αυτά, το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα και κυρίως το στάδιο ωριμότητάς τους. Γενικές αναφορές σε όλα τα επίπεδα, ευχές και μόνο ευχές χωρίς καμία σχεδόν επαφή με την πραγματικότητα, με τις διαδικασίες μελέτης των έργων, τις πηγές χρηματοδότησης, τους χρόνους που απαιτούνται για την τελική τους αδειοδότηση και ολοκλήρωση.
«Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού», κάτι που δεν φαίνεται να ενστερνίζεται η συγκεκριμένη παράταξη.
Εκείνο, όμως, που πραγματικά είναι μοναδικό, είναι ότι σχεδόν το 70% του προγράμματος του κ. Παναγόπουλου είναι μια απλή επανάληψη δράσεων που είτε ήδη γίνονται, είτε έχουν δημόσια ανακοινωθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο ως χρηματοδοτημένες ή υπό δημοπράτηση. Ενδεικτικά μόνο, θα αναφέρουμε τα εξής:
- Προμήθεια νέων απορριμματοφόρων (έχουν ήδη δημοπρατηθεί 2 από την Περιφέρεια και δημοπρατείται ακόμη 1 από το Δήμο!)
- Τακτική αποκομιδή απορριμμάτων – προώθηση ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή (η αποκομιδή είναι τακτική με βάση εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η διαλογή στην πηγή αποτελεί δέσμευσή μας που έχει ανακοινωθεί εδώ και 1 μήνα!)
- Επάρκεια νερού στα Αντικύθηρα (αδειοδοτήσαμε 2 γεωτρήσεις και τις χρηματοδοτούμε εντός του έτους!)
- Μηνιαίος μικροβιολογικός έλεγχος του νερού (Δεν γνωρίζει ότι είναι υποχρεωτικός από το Νόμο και ήδη γίνεται σε όλους τους Δήμους της Χώρας;)
- Μονάδες αφαλάτωσης (έχουν χρηματοδοτηθεί 3 από την Περιφέρεια και είναι στο στάδιο της Προγραμματικής Σύμβασης!)
- Κατασκευή φραγμάτων (Ολοκληρώσαμε τις μελέτες για το φράγμα στις Όχελλες και τις υποβάλλουμε για χρηματοδότηση σε πρόσκλσηση ΕΣΠΑ του Υπ. Περιβάλλοντος!)
Καθαρισμός των δεξαμενών (γίνεται ήδη!)
- Εκπόνηση master plan τουρισμού και δημιουργία τουριστικής ταυτότητας (Έχει ενταχθεί στον π/υ του 2019 και είναι προς ανάθεση!)
- Μελέτες αεροδρομίου (ολοκληρώθηκε η προμελέτη και δημοπρατούνται οι μελέτες!)
- Τουριστική αξιοποίηση ναυαγίου Nordland (πριν 1 μήνα ανακοινώσαμε την προώθηση δημιουργίας καταδυτικού πάρκου!)
- Αξιοποίηση μονοπατιών (γίνεται ήδη σε συνεργασία με την ΕΕΠΚΑ, το ΚΙΠΑ και το MEDINA!)
- Συναντήσεις με εκπροσώπους του τουρισμού (τις καθιερώσαμε από το 2015!)
- Παροχή κάδων κομποστοποίησης στους δημοτες (αποτελεί χρηματοδοτημένο και δημοπρατημένο υποέργο του ήδη εκτελούμενου έργου διαχείρισης απορριμμάτων!)
- Ολοκλήρωση κεντρικής οδού (η Περιφέρεια έχει ήδη χρηματοδοτήσει με 60.000€ την επικαιροποίηση των μελετών και αναμένεται η δημοπράτηση!)
- Οδός πρόσβασης προς Φάρο Απολυτάρας (έχει ήδη ανακοινωθεί η διάνοιξή του από τη ΜΟΜΚΑ εδώ και 2 μήνες!)
- Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων (για το Μανιτοχώρι υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο -περισσότερο από 6 μήνες μετά την δημοπράτηση λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που αγνοεί ο κ. Παναγόπουλος- και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες! Οι μελέτες για το Κλειστό Γυμναστήριο δημοπρατούνται το φθινόπωρο)
- Συντήρηση σχολείων Αγγλοκρατίας (ολοκληρώσαμε τις μελέτες για το Αστικόν και είναι υπό ένταξη στο πρόγραμμα LEADER με 375.000€, η Μηλαπιδέα και το Σχολείο Κάτω Χώρας θα αξιοποιηθούν από το ΚΙΠΑ!)
- Αξιοποίηση Σηματωρείου Μουδαρίου (προωθούμε την συνέχιση του δρόμου μέχρι το Σηματωρείο, προκειμένου να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί τουριστικά. Το έχουμε ανακοινώσει πριν περίπου 2 μήνες!)
- Καθημερινή λειτουργία Βιβλιοθήκης (η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή καθημερινά, το πρόγραμμα έχει δημοσιευθεί. Λειτουργεί με υπάλληλο του ΟΑΕΔ καθώς ο Δήμος δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό στο Νομικό Πρόσωπο)
Αλήθεια, για το μείζον ζήτημα των Ιερών Προσκυνημάτων γιατί η παράταξη του κ. Παναγόπουλου σιωπά; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; Δεν πρέπει ο Κυθηραϊκός Λαός να μάθει τί προτίθεται να πράξει ο κ. Παναγόπουλος εάν εκλεγεί Δήμαρχος και κληθεί να διαχειριστεί το καυτό θέμα των «ιερών προσφυγών» ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας;Είναι το πρώτο και σοβαρότερο θέμα για το οποίο όλες οι παρατάξεις έχουν υποχρέωση να εκφραστούν δημόσια, συγκεκριμένα, με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές. Η δική μας το έχει κάνει.
Μετά τα παραπάνω, δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να τοποθετηθούμε για την άρνηση του κ. Παναγόπουλου να συμμετάσχει στο προγραμματιζόμενο debate. Δυστυχώς ο κ. Παναγόπουλος, προφανώς αναγνωρίζοντας ένδεια επιχειρημάτων, ελλιπέστατες γνώσεις σε θέματα διοίκησης Δήμων και κυρίως ανεπάρκεια πειθούς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πορεύεται στις εκλογές κατά μόνας, χωρίς να έχει το πολιτικό σθένος να ερωτηθεί δημόσια για τα θέματα του Δήμου, να μας αναπτύξει ο ίδιος (και όχι οι συνεργάτες του) τις γνώσεις, τα οράματα, τις ιδέες του και να αντιπαρατεθεί πολιτισμένα όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους, σε όλο τον κόσμο. Η άρνηση συμμετοχής στο debate (με αιτιάσεις μάλλον νηπιακές) -το οποίο στις προηγούμενες εκλογές πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενημέρωση των Κυθηρίων- αποτελεί, φυσικά, επιλογή του κ. Παναγόπουλου και για αυτή θα κριθεί από τους δημότες.
Οι μάσκες πέφτουν. Η αλήθεια αποκαλύπτεται καθημερινά. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με φωτογραφίες από λακκούβες και καμένες λάμπες, τόσο αποδεικνύεται η παντελής έλλειψη επιχειρημάτων, συγκεκριμένων προτάσεων και εφικτών λύσεων. Και όσο το πρόγραμμά τους είναι αντιγραφή ήδη ανακοινωμένων δράσεων, τόσο αποδεικνύεται η έλλειψη σχεδίου και οράματος για τα νησιά μας και το μέλλον τους! Διότι, όραμα δεν είναι η καταγραφή μεγαλεπήβολων στόχων σε μία πρόταση, αλλά η ιεράρχηση των αναγκών με σαφή μεθοδολογία και πλάνο υλοποίησης, κάτι που η συγκεκριμένη παράταξη δεν διαθέτει.
Εμείς από το 2014 όταν παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το προγραμματισμό μας για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα έως και σήμερα που ολοκληρώνουμε την πρώτη θητεία μας και ζητούμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, δεν υποσχόμαστε μαγική επίλύση των προβλημάτων και προτείνουμε λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν. Και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε. Γιατί τα προβλήματα λύνονται από αυτούς που αναγνωρίζουν τις δυσκολίες τους έτσι ώστε να τις αντιμετωπίσουν!

Πηγή: kainourgiamera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου