Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ'' - ΤΟΣΗ ΑΓΝΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ!

Η αποψινή «ανακάλυψη» του κ. Παναγόπουλου και της ομάδας του έπεσε πάλι στο κενό. Η απάντηση του υπαλλήλου του Δήμου κ. Γιαννιώτη δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η παράταξη «Πρώτα ο άνθρωπος» έπεσε σε ακόμα ένα ολίσθημα. Εκτός εάν πιστεύει ότι οι υπάλληλοι του Δήμου είναι κατευθυνόμενοι από το Δήμαρχο. Όπως ξεκαθαρίστηκε, αλλά και όπως μπορεί να βεβαιώσει κάθε σχετικός με το χώρο της φωτογραφίας, τα προωθητικά videos της παράταξής μας δεν έχουν καμία σχέση τεχνικά και κατασκευαστικά με την κάμερα που πρόσφατα προμηθεύτηκε ο Δήμος για τις ανάγκες της τουριστικής προβολής του νησιού.
Πέρα όμως από το τεράστιο σφάλμα του κ. Παναγόπουλου και τις απαράδεκτες αιχμές του, από το δημοσίευμά του αυτό αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά η επικίνδυνη άγνοια της παράταξής του και του ιδίου προσωπικά για τις διαδικασίες εκτέλεσης δαπανών των Δήμων, άγνοια που δεν συγχωρείται για κάποιον που διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων διέπονται από το Νόμο 4412/2016 για το σύνολο του δημοσίου τομέα. Οι δαπάνες εργασιών, υπηρεσιών και προμηθειών γίνονται ως εξής:
- Για δαπάνες έως του ποσού των 24.800€ (με το ΦΠΑ): η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης
- Για δαπάνες από 24.801€ μέχρι 74.000€ (με το ΦΠΑ): η διαδικασία του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού
- Για δαπάνες άνω των 74.000€: η διαδικασία του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού
Συνεπώς μια προμήθεια της τάξης των 3.000€ γίνεται με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, που δεν διαφέρει σε ΤΙΠΟΤΑ σε δημοσιότητα, νομιμότητα και διαφάνεια από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. ΟΛΕΣ οι δαπάνες των Δήμων ελέγχονται ουσιωδώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο: οι άνω των 5.000€ προληπτικά (δηλαδή ΠΡΙΝ πληρωθούν) και οι δαπάνες μέχρι 5.000€ κατασταλτικά (δηλαδή ΜΕΤΑ την πληρωμή τους). Μάλιστα, ο Δήμαρχός μας ήταν από τους πρώτους που ζήτησε να μην σταματήσει ο προληπτικός έλεγχος δαπανών στους Δήμους, γεγονός που νομοθετήθηκε πρόσφατα και έτσι πλέον έχει επανέλθει ο προληπτικός έλεγχος που είχε σταματήσει την 01/01/2019.
Εάν ο κ. Παναγόπουλος αγνοεί όλα τα παραπάνω, αναρωτιόμαστε (και όχι μόνο εμείς), ΠΩΣ ζητά να διοικήσει το Δήμο. Βέβαια κανείς δεν γεννήθηκε με γνώσεις, όμως, για κάποιον που διεκδικεί να γίνει Δήμαρχος, αυτές οι διαδικασίες θα έπρεπε να είναι γνωστές. Όπως θα έπρεπε να είναι επίσης γνωστός ο αριθμός των υπαλλήλων του Δήμου, ώστε όταν ο κ. Παναγόπουλος ερωτάται να μην κάνει λάθη.
Αλήθεια, πως νοιώθουν όσοι εντάχθηκαν στην παράταξή του, που ο αρχηγός τους κάνει τέτοια ολέθρια λάθη και αγνοεί τόσο απλά ζητήματα της καθημερινότητας των Δήμων; Πώς μπορούν οι δημότες να εμπιστευθούν για Δήμαρχο έναν άνθρωπο που δεν ξέρει πότε γίνεται η απευθείας ανάθεση και πότε ο μειοδοτικός διαγωνισμός;

Πηγή: ''Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου