Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 8/9

Το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων, για πρώτα φορά με τη νέα του σύνθεση, υπό την προεδρία του πλειοψηφήσαντος Συμβούλου του Α΄ Συνδυασμού κ. Γεωργίου Κομηνού με μοναδικό θέμα την εκλογή του Προεδρείου του Δ.Σ. και των αιρετών μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Μετά από την διεξαχθείσα ψηφοφορία και επί συνόλου 16 παρόντων μελών του Δ.Σ. (απών ήταν ο Π. Αλεβιζόπουλος), το Προεδρείο του Δ.Σ. μέχρι τις 07/11/2021, έχει ως εξής:
- Πρόεδρος: Εμμανουήλ Στάθης, ψήφοι 16
- Αντιπρόεδρος: Στυλιανός Μεγαλοκονόμος, ψήφοι 16
- Γραμματέας: Ευάγγελος Λουράντος, ψήφοι 16
Εξελέγησαν επίσης τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας η λειτουργία με βάση το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4623/2019), είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη. Μετά την εκλογή των αιρετών μελών, η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων μέχρι τις 07/11/2021, έχει ως εξής:
1. Χαρχαλάκης Ευστράτιος (Δήμαρχος) ως Πρόεδρος εκ του Νόμου
2. Σούγιαννης Χαράλαμπος (Αντιδήμαρχος) ως μέλος εκ του Νόμου
3. Κομηνός Γεώργιος (Αντιδήμαρχος) ως μέλος εκ του Νόμου
4. Ζαντιώτης Παναγιώτης (αιρετό μέλος εκ της πλειοψηφίας) με αναπληρωματικό τον Ευάγγελο Λουράντο
5. Καλλίγερος Δημήτριος (αιρετό μέλος εκ της πλειοψηφίας) με αναπληρωματικό τον Καψάλη Κωνσταντίνο
6. Μαγουλάς Νικόλαος (αιρετό μέλος εκ της μείζονος μειοψηφίας) με αναπληρωματικό τον Καλλίγερο Ιωάννη
7. Τριφύλλης Εμμανουήλ (αιρετό μέλος εκ της ελάσσονος μειοψηφίας) με αναπληρωματικό τον Κοντολέοντα Δημήτριο
Τα συλλογικά όργανα του Δήμου (Δ.Σ. και Ο.Ε.) θα αρχίσουν τις τακτικές συνεδριάσεις τους για τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα, μετά την επικύρωση των πρακτικών εκλογής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για λόγους ασφάλειας του Δικαίου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Δ.Σ.
ΣΤΑΘΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Πρόεδρος Δ.Σ.
Γεννήθηκε το 1954 στο Κεραμωτό Κυθήρων. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Κυθήρων και στη συνέχεια φοίτησε σε Σχολή Λογιστών στην Αθήνα. Το 1981 διορίστηκε Γραμματέας της Κοινότητας Καρβουνάδων, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι το 1998. Από το 1999 μέχρι και το 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων, αποκτώντας εξαιρετικά σημαντική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και την οικονομική τους διαχείριση. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Στάθη το γένος Εμμανουήλ Κασιμάτη, νηπιαγωγό, και έχει έναν γιό, τον Παναγιώτη, πτυχιούχο Χημικό. Κατοικεί στον Αβλέμωνα. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το Μάιο του 2019 με την παράταξη «ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ», του Δημάρχου κ. Στράτου Χαρχαλάκη.
ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
Γεννήθηκε στον Ποταμό Κυθήρων το 1977, τελείωσε το Λύκειο Κυθήρων, ζει και εργάζεται στα Κύθηρα. Πρόεδρος της Τ.Κ. Ποταμού από το 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2019. Είναι γραμματέας του Δ.Σ. του «Ιδρύματος Μιχαήλ Π. Παναγιώτου» και του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Τριφυλλείου Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυθήρων την περίοδο 2013-2015, του σωματείου «Φιλαρμονική Ποταμού» και της «Πατρικίας Σχολής Καραβά». Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος τον Μάιο του 2019 με την παράταξη «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Παναγόπουλου.
ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Γραμματέας Δ.Σ.
Γεννήθηκε το 1994 στον Χολαργό και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο νησί και μετά από επιτυχή δοκιμασία στις πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Κρήτης, του οποίου σήμερα είναι τελειόφοιτος (επί πτυχίω). Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στο Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου καθώς και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων. Μιλάει Αγγλικά. Κατάγεται από αυτοδιοικητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Δημήτριος Ευαγγ. Λουράντος (+ 2017) υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης: Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά καθώς και υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων το 2014 και επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος το Μάιο του 2019 με την παράταξη «ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ», του Δημάρχου κ. Στράτου Χαρχαλάκη.








Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτί Τύπου: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου