Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΧΑΡ. ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ & Ο Γ. ΚΟΜΗΝΟΣ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΥΘΗΡΩΝ - Ο Μ. ΣΤΑΘΗΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.



Με απόφαση του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ορίσθηκαν οι δύο Αντιδήμαρχοι του Δήμου για περίοδο ενός έτους, ήτοι μέχρι την 4η/9/2020.
Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης με τα εξής αντικείμενα:
Τεχνικών και δημοτικών έργων
Καταστημάτων, επιχειρήσεων, εμπορίου και πρωτογενούς τομέα, όπου θα συνεπικουρείται από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη
Πολεοδομικού σχεδιασμού, περιβάλλοντος και αιγιαλών
Συγκοινωνίας και κυκλοφοριακού
Δημοτικής περιουσίας και κληροδοτημάτων
Κατά τόπον αρμοδιότητες στην Δ.Ε. Κυθήρων
Αναπληρωτής Δημάρχου εν τη απουσία του
Αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Κομηνός με τα εξής αντικείμενα:
Πολιτικής προστασίας
Καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού
Ύδρευσης και αποχέτευσης, όπου θα συνεπικουρείται από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη
Παιδείας, εκπαιδευτηρίων και αθλητισμού
Κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής μέριμνας
Δημοτικών κοιμητηρίων
Τέλεσης πολιτικών γάμων
Κατά τόπον αρμοδιότητες στην Δ.Ε. Αντικυθήρων
Οι αρμοδιότητες επί των οικονομικών και επί του διοικητικού προσωπικού δεν θα εκχωρηθούν και παραμένουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δημάρχου.
Η εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και αιρετών μελών Οικονομικής Επιτροπής θα λάβει χώρα σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. υπό την προεδρία του πλειοψηφήσαντος συμβούλου της δημοτικής πλειοψηφίας κ. Γεωργίου Κομηνού.
Ο Δήμαρχος ανανέωσε την πρόσληψη του Ειδικού Επιστημονικού του Συνεργάτη, Νομικού κ. Αντωνίου Σεμιτέκολου και για τη νέα δημοτική περίοδο, ενώ θα προβεί στην κάλυψη και της δεύτερης θέσης Ειδικού Επιστημονικού Συνεργάτη που δικαιούται.
Η Δημοτική Αρχή θα προτείνει για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Εμμανουήλ Στάθη του Παναγιώτου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Πτυχιούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εργάζεται από το 1980 σχεδόν αποκλειστικά με τα Κύθηρα.
Μέλος επί σχεδόν 3 δεκαετίες των Διοικητικών Συμβουλίων της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών και της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, στην οποία κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Πατέρας δύο παιδιών. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κυθήρων τα έτη 2003-2011, αποκομίζοντας σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία.
ΚΟΜΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Γεννήθηκε το 1951 στα Κύθηρα όπου και μένει όλη του την ζωή. Σπούδασε αρχαιολογία & μεσαιωνικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχοντας ως δάσκαλο, μεταξύ άλλων, και τον ανασκαφέα της Βεργίνας Μανόλη Ανδρόνικο, ο οποίος τον εκτιμούσε ιδιαίτερα. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και ως λυκειάρχης για 23 συναπτά έτη στα Κύθηρα. Στα 1979 επανίδρυσε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυθήρων. Διετέλεσε για πολλά χρόνια έφορος αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων και γραμματέας του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων.
Από το 1990-98 υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος της κοινότητας Κυθήρων. Το 1992 ως πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου οργάνωσε την αποκομιδή των σκουπιδιών στο νησί μας με την αγορά των τριών πρώτων απορριμματοφόρων & 800 κάδων. Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών και είναι ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας "ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ" της οποίας η έκδοση έχει ανασταλεί προσωρινά. Είναι από το 2010 δημοτικός σύμβουλος Κυθήρων. Ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις εδώ και 30 χρόνια απ΄ όπου και το γνωστό παρεπίθετο «Ζορμπάς». Το Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Κυθήρων έχοντας υπό την ευθύνη του σειρά σημαντικών τομέων της καθημερινότητας και της διοικητικής λειτουργίας του Δήμου.
Δείτε την απόφαση ορισμού αντιδημάρχων: ΕΔΩ

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου