Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ TOY ΕΥΑΓΓΕΛΟY ΒΕΝΑΡΔΟY ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες
Με τη δήλωσή μου αυτή θέλω να σας ενημερώσω ότι θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος για την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Πιστεύω ότι έχω την διοικητική και οργανωτική πείρα, μετά από θητεία σχεδόν 30 ετών σε θέσεις διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ στον ιστορικό αυτό θεσμό του νησιού μας.
Βασικοί μου στόχοι είναι:
- Η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των 2 υπαλλήλων της
- Επιτροπής με την προκήρυξη 10Κ/2018.
- Οι σχέσεις συνεργασίας και συναντίληψης με τον Δήμο Κυθήρων και με όλους τους αιρετούς.
- Η προάσπιση του θεσμού και όλων των νομικών του κεκτημένων τόσο για την ακίνητη περιουσία όσο και για τα Ιερά Προσκυνήματα.
- Η διασφάλιση των εσόδων της Επιτροπής και η προστασία της Εγχώριας Περιουσίας από επίδοξες καταπατήσεις, που πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.
- Η αποτύπωση αναπτυξιακών πολιτικών σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του θεσμού.
- Η εκτέλεση έργων στο νησί σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους φορείς.
- Η συνέχιση της ενίσχυσης των τοπικών συλλόγων και φορέων αλλά και των απόρων συμπολιτών μας.
- Η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.
- Η ενίσχυση της πυρασφάλειας με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.
Έχω πολλή όρεξη για δουλειά και πιστεύω να μπορέσω να συμβάλω, σε συνεργασία με το Δήμο και όλους τους φορείς, στην αναστροφή της σταδιακής εγκατάλειψης του νησιού από τους νέους ανθρώπους, που με απασχολεί ιδιαίτερα.
Ευελπιστώ στη μέγιστη δυνατή στήριξη των αξιοτίμων μελών του ειδικού εκλεκτορικού σώματος.

Με Τιμή,
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΑΡΔΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε το 1958 στον Καραβά Κυθήρων. Τελείωσε το Εξατάξιο Γυμνάσιο Κυθήρων το 1976. Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, εισήχθη στη Σχολή Υπαξιωματικών της Αστυνομίας και μετά από υποχρεωτικό χρόνο εκπαίδευσης και διοίκησης ενός έτους έδωσε εξετάσεις στη Σχολή Αξιωματικών όπου εισήλθε το 1982. Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη το σύνολο των Καθηγητών στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν διακεκριμένοι Καθηγητές της Νομικής Σχολής και το επίπεδο υψηλότατο. Από την αποφοίτησή του και μέχρι την αποστρατεία του υπηρέτησε συνεχώς ως Διοικητής Αστυνομικών Υπηρεσιών στο Νομό Λακωνίας (Σπάρτη και Μολάοι) και στην Αττική. Δίδαξε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως Καθηγητής στο Τμήμα Σημαιοφόρων του Λ.Σ., από όπου αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τοποθέτησής του στο πολυδύναμο Α.Τ. Κυψέλης ως Διοικητής, υπηρεσία στην οποία υπάγονται τα Δικαστήρια της Ευελπίδων με πολύ αυξημένες υποχρεώσεις. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε Διευθυντής της Β΄ Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αθηνών με αρμοδιότητα στα Α.Τ. Κυψέλης, Εξαρχείων, Κολωνού, Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών και Γαλατσίου. Ως ανώτατος επιτελικός Αξιωματικός, υπηρέτησε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής ως Διευθυντής με αρμοδιότητα σε 19 Δήμους και με συνολικά 21 Αστυνομικά Τμήματα και 2000 αστυνομικούς. Από την υπηρεσία αυτή αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιστρατήγου. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία μετεκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε σειρά ζητημάτων διοίκησης, ενώ φοίτησε στη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 υπηρέτησε ως Διοικητής στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού με πολύ αυξημένες αρμοδιότητες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει χειριστεί με επιτυχία δεκάδες πολύπλοκες υποθέσεις, ενώ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Είναι έγγαμος και έχει 2 παιδιά: τον Παναγιώτη, απόφοιτο του Πολυτεχνείου στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η.Υ. που εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού και την Καλλιόπη που είναι μάχιμη δικηγόρος. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις που αντιστοιχούν στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

Πηγή: Ευάγγελος Βενάρδος

2 σχόλια:

  1. Να είσαι καλορίζικος στην καινούργια σου θέση, δημιουργικός και τυχερός βέβαια και αποδοτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλορίζικος στην καινούργια σου θέση καί δημιουργικος



    ΑπάντησηΔιαγραφή