Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ EIB ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 20/9

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στα Αντικύθηρα, στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί η εμβληματική υποδομή ΠΑΓΓΑΙΑ, το Εθνικό Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΑΑ Καθηγητή κ. Μανώλη Πλειώνη και τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΙΒ, μεταβήκαμε σήμερα στα Αντικύθηρα χάρη στην ενεργό βοήθεια του Στρατού Ξηράς. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον αρμόδιο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Καμπά για τη συνδρομή τους. Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Γιώργο Χαρχαλάκη και όλους τους κατοίκους του νησιού για τη σημαντική βοήθειά τους. Με το έργο αυτό, αλλάζουμε την ιστορία του νησιού. Αποτρέπουμε την ερήμωση. Δημιουργούμε ένα πανευρωπαϊκής σημασίας ερευνητικό και ακαδημαϊκό κέντρο, με μόνιμο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, με δυνατότητα φιλοξενίας επιστημόνων και διεξαγωγής συνεδρίων. Με μόνιμες θέσεις εργασίας που έχει τόσο πολύ ανάγκη το μικρό νησί.
Η αρχική ιδέα του 2017, που στηρίχθηκε ενεργά από το Δήμο μας, την Εγχώριο Περιουσία και την Περιφέρεια, παίρνει σάρκα και οστά!
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!!!




Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου