Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ

Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να  εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, για την στελέχωση του Γυμνασίου Κυθήρων  με βασικές ειδικότητες, ιδιαίτερα αυτή του μαθηματικού.
Τα τρία τελευταία χρόνια τα μαθηματικά διδάσκονται ως Β’ ανάθεση από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων. Παρατηρείται το παράξενο φαινόμενο να υπάρχουν δύο καθηγητές  Φυσικής αλλά κανένας μαθηματικός ή χημικός ή βιολόγος.
Αντιλαμβάνεστε ότι όσο άξιοι κι αν είναι αυτοί οι καθηγητές δεν μπορεί να έχουν την ίδια διδακτική επάρκεια που έχει ο καθηγητής που έχει κύριο γνωστικό αντικείμενο τα μαθηματικά.
Σε ένα δυσπρόσιτο νησί, όπου οι νεαροί μαθητές δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες εκπαίδευσης ή  δραστηριοτήτων με τα παιδιά, που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, το ελάχιστο που μπορεί η πολιτεία  να τους προσφέρει  είναι ένα σωστά στελεχωμένο δημόσιο σχολείο.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε  να ενεργήσετε άμεσα ώστε να τοποθετηθεί μαθηματικός ειδικότητας ΠΕ03 στο Γυμνάσιο Κυθήρων και να σταματήσει να διδάσκεται το μάθημα από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.

Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών και Μαθητριών Γυμνασίου Κυθήρων
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος
Ιερέας

Πηγή: Γκλόρια Βάρδα
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου