Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΆΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ'' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Για ακόμη μία φορά οι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι βιώνουν τα αποτελέσματα αφρόνων και ανεύθυνων ανθρώπων που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις τύχες του νησιού. Μετά από 1 μήνα ακινησίας και δεξαμενισμού, το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ακυρώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το προγραμματισμένο του δρομολόγιο ταλαιπωρώντας ένα ολόκληρο νησί λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. 
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από τον ίδιο τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα, διαπιστώθηκαν βλάβες και παραλείψεις στο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου, ζητήθηκε από το ΥΕΝ η επιδιόρθωσή τους προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, η επισκευή δεν έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις και έτσι ο Κλάδος Επιθεώρησης Πλοίων αρνήθηκε να δώσει εντολή απόπλου, ορθώς κατά τη γνώμη μας, παρά την επιμονή της ΛΑΝΕ να γίνει το δρομολόγιο χωρίς να έχει επιδιορθωθεί η βλάβη!

Γεννάται όμως το ερώτημα: επί 1 μήνα δεν διαπιστώθηκε η βλάβη αυτή;; Γιατί η ΛΑΝΕ ανακοίνωσε δρομολόγια χωρίς να έχει επιλύσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η μη σωστή λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης;; Θα αναζητηθούν οι ευθύνες του Νηογνώμονα;; Εγώ ενημέρωσα τον κ. Υπουργό ότι αφενός πρέπει να κινηθεί άμεσα η ποινική διαδικασία, αφετέρου ως Δήμος θα σταθούμε στο πλευρό όσων συμπατριωτών μας προβούν σε νομικές αξιώσεις απέναντι στην Εταιρεία. Τον περασμένο Ιούλιο δώσαμε μάχη για να αποτρέψουμε την πρόωρη αποχώρηση της ΛΑΝΕ από τη γραμμή εν μέσω θερινής περιόδου, ζητήσαμε όμως σταθερότητα στα δρομολόγια και αξιοπιστία εκ μέρους της Εταιρείας, που σε γενικές γραμμές τηρήθηκε κατά το καλοκαίρι του 2015. Ως Δήμος θα τηρήσουμε υπεύθυνη στάση στο θέμα αυτό, όπως εξάλλου κάναμε πιστά μέχρι σήμερα, χωρίς εξάρσεις και σπασμωδικές κινήσεις. Ζητούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την ίδια υπεύθυνη στάση και την επιβολή των νομίμων προς κάθε κατεύθυνση.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου