Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΡΙΒΗΣ ''ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ'' ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 31/12

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ


Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την κριτική
που ασκήσαμε, ως έχουμε χρέος, για την υποβάθμιση που υφίσταται ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Χαρχαλάκης τις μεταμεσονύχτιες ώρες εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς να απαντήσει σε τίποτα, παρά μόνο να λασπολογήσει σε βάρος των προκατόχων του.

Ο δε συνεργάτης του, κ. Αντώνης Λαμπρινίδης περίμενε να ξημερώσει ώστε ανοίξουν οι υπηρεςίες του Δήμου για να πάρει δήθεν τα στοιχεία και να επιτελέσει την αποστολή του.
Πότε επιτέλους, κύριε Δήμαρχε, θα απαντήσετε συγκεκριμένα σ´ αυτά που η παράταξή μας θέτει ;
Πότε θα σταματήσετε να διαστρεβλώνετε τη πραγματικότητα, με τα μακροσκελή δελτία τύπου που εκδίδετε ;
Απαντήστε μας λοιπόν συγκεκριμένα στα παρακάτω :
1. Ποιός σας εξουσιοδότησε να ζητήσετε με επιστολή σας, μαζί με τον εκτελόντα χρέη προέδρου της Επιτροπής Εγχώριου περιουσίας, από τον υπουργό εσωτερικών, το εκλεκτορικό σώμα για την εκλογή του νέου συμβουλίου της Επιτροπής, να αποτελείται απο το Δημοτικό συμβούλιο και μόνο από το συμβούλιο της κοινότητας Αντικυθήρων ;
2. Πότε ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις κινήσεις σας αυτές, ως ωφείλατε;
3. Μήπως δεν κάνετε ενημέρωση στα δημοτικά συμβούλια γιατί γνωρίζετε ότι αυτές οι κινήσεις σας δεν έχουν ούτε την στήριξη των δικών σας συμβούλων ;
Ομιλείται για φέουδο εσείς;
Δικό σας φέουδο ήταν και δυστυχώς εξακολουθεί και τώρα να είναι ο θεσμός της Εγχωρίου Περιουσίας, με αδιαφανή διαχείριση, με απευθείας αναθέσεις μόνο σε υμετέρους. 
Ποτέ στα οκτώ χρόνια η Διοίκηση Κουκούλη δεν παρενέβει για κανένα ζήτημα στην Επιτροπή.
Η αλαζονεία στην άσκηση των καθηκόντων σας δεν λύνει τα προβλήματα του Δήμου μας και μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετείτε.
Σας καλούμε να δημοσιοποιήσετε την με αρ. πρωτ. 6209/16-12-2015 "κατεπείγουσα" επιστολή σας, και να εξηγήσετε γιατί υποτιμάτε και απαξιώνεται τους προέδρους, τους εκπροσώπους και τους συμβούλους των Κοινοτήτων των Κυθήρων.
Στο δε στενό σας συνεργάτη στην λασπολογία και παραπληροφόρηση κ. Αντώνη Λαμπρινίδη, για την χρησιμότητα της συμμετοχής του Δήμου στο ΕΔΜΝ, προτείνουμε να ερευνήσει την υπόθεση των μονοπατιών του νησιού μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς και τα πρόσωπα, στη χρηματοδότηση του έργου, λόγω της αποχώρησης του Δήμου από το Δίκτυο.
Όσο για το κόστος συμμετοχής στα οκτώ χρόνια, είναι περίπου όσο το κόστος της διοίκησης Χαρχαλάκη για συμμετοχή του Δήμου σε μιά έκθεση!
Κλείνοντας και επειδή σε λίγο αποχαιρετούμε το 2015 και μια καινούργια χρονιά ανατέλλει, σας ΚΑΛΟΥΜΕ να αφήσετε πίσω την αλαζονεία και τη νοοτροπία που σας διακατέχει, ότι μόνο εσείς προσφέρετε στο τόπο μας. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, ο βασιλιάς είναι γυμνός και απαιτείται αλλαγή πορείας σε κλίμα πραγματικής και όχι εικονικής συνεννόησης και συνεργασίας .

Χρόνια πολλά και το 2016 να είναι έτος δημιουργικό για τα νησιά μας.


ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βλέπω ότι η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ κόπτεται ιδιαιτέρως για την Εγχώριο Περιουσία. Είναι λογικό, αφού ήθελε πάση θυσία να την υποβαθμίσει κάνοντάς την εξάρτημα του Δήμου. Η επικής ανευθυνότητας απόφασή της ήταν εκείνη που μπλόκαρε την διαδικασία έκδοσης νέου Π.Δ. για την Εγχώριο αφού το μόνο που δεν ζήταγε η τότε Δημοτική Αρχή ήταν να έρχονται τα μέλη κάθε πρωί στο Δήμο και να υποβάλουν τα διαπιστευτήριά τους στο Δήμαρχο! Θέλησε να υποβαθμίσει το θεσμό, ζητώντας μέχρι και την έγκριση του προϋπολογισμού της Εγχωρίου από το Δήμο, αγνοώντας ότι η Εγχώριος είναι θεσμός αυτοδιοίκητος και ανεξάρτητος σύμφωνα με τους νόμους που την διέπουν.
Εμείς είμαστε περήφανοι γιατί όχι μόνο γνωρίζουμε το νομικό πλαίσιο της Εγχωρίου πολύ καλλίτερα από τους όψιμους δήθεν προστάτες της, αλλά γιατί συνεργαζόμαστε πραγματικά για την πρόοδο του θεσμού και την υλοποίηση έργων στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, που η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ δείχνει να μην αποδέχεται γιατί δεν της αρέσουν οι ανάδοχοι. Αλήθεια στα ίδια ονόματα δεν έδινε και εκείνη αναθέσεις έργων λίγο πριν παραδώσει την εξουσία στο Δήμο, τον Αύγουστο του 2014;; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί λοιπόν. Να υπάρχει λίγη αιδώς κύριοι. Εσείς δεν αντιδράσατε σφόδρα στην διαδικασία μίσθωσης των αιγιαλών από την Εγχώριο; Εσείς δεν λέγατε ότι είναι παράνομη η διαδικασία και ότι ο Δήμος θα υποστεί οικονομική καταστροφή επειδή δεν θα εισπράττει τα ενοίκια;; Δεν λέγατε βέβαια ότι ενοίκια 3 ετών τα βεβαιώσατε στην τρούλα του Σαββάτου και τα αφήσατε ανείσπρακτα. Αν σας είχαμε ακούσει και διατηρούσαμε τη δική σας παράνομη διαδικασία, σήμερα οι μισθώσεις στα Κύθηρα θα συμπαρασύρονταν από την απόφαση του ΣτΕ και θα κρίνονταν παράνομες τινάζοντας στον αέρα επαγγελματίες και τουρισμό. Για ακόμα μία φορά είχαμε δίκιο, για ακόμα μία φορά τα δικά σας επιχειρήματα αποδομούνται στην πράξη, αυτό δεν μπορείτε να το αντέξετε, ο εγωισμός σας πληγώνεται καθημερινά και αντιδράτε σπασμωδικά και χωρίς ουσιώδη πολιτικό λόγο. Αρνείστε να διαβάσετε την πραγματικότητα και τα στοιχεία των απαντήσεών μας και νομίζετε ότι ο κόσμος αποδέχεται τις απόψεις σας. Το να μιλάτε εσείς για σεβασμό στο θεσμό της Εγχωρίου είναι τουλάχιστον αστείο. Εσείς καλέσατε τον Πρόεδρο της Επιτροπής στο Δ.Σ. (κ. Κοσμά Μεγαλοκονόμο) και δεν του δώσατε το λόγο εξαναγκάζοντάς τον σε παραίτηση, αυτά δεν τα θυμάστε;; Έλεος κύριοι, έλεος! Σε τακτική ενημέρωση στο Δ.Σ. θα αναλύσουμε όλο το ζήτημα της νέας νομοθετικής ρύθμισης για την Επιτροπή και εκεί θα λάβετε όλες τις απαντήσεις. Να μην βιάζεστε λοιπόν.
Σε ό,τι αφορά το περιβόητο Δίκτυο Μικρών Νησιών, μόνο ο γέλως αρμόζει. Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα σας διαψεύδουν από την κορυφή μέχρι τους όνυχες! Η συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις έχει ουσία και νόημα γιατί γίνεται με στόχευση, μέθοδο και πρόγραμμα που εσείς ουδέποτε είχατε, εξάλλου τα αποτελέσματα στην προβολή του νησιού είναι εμφανή, για όλους εκτός από εσάς φυσικά. Η σύγκριση των εκθέσεων με τις "δράσεις" του Δικτύου Μικρών Νησιών είναι τουλάχιστον αστεία... Δεν είμαστε διατεθειμένοι λοιπόν να συμμετέχουμε σε κοστοβόρες διαδικασίες που δεν προσφέρουν τίποτε στον τόπο. Τίποτε, αφού τα μονοπάτια που αναφέρετε γίνονται μέσω του ΚΙΠΑ και μπορούν να χρηματοδοτηθούν απευθείας από την Εγχώριο Περιουσία. Εξάλλου έχουμε λάβει χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων Ευρώ για δημοτικά έργα (ΕΣΠΑ, ΟΠΑΑΧ, ΠΔΕ, Περιφέρεια κ.λπ.) χωρίς τη βοήθεια του περιβόητου Δικτύου, το οποίο έχουν αποδεδειγμένα απαξιώσει οι περισσότεροι νησιωτικοί Δήμοι. Υποστηρίξτε το όσο θέλετε, τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα σας διαψεύδουν παταγωδώς! Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.
Καλό θα ήταν λοιπόν να μην προσπαθείτε να μας παρουσιάσετε το κρέας ως ψάρι, γιατί ο κόσμος ξέρει να τα ξεχωρίζει. Αντιληφθείτε ότι έχετε χάσει όλα τα ερείσματά σας στην Κυθηραϊκή κοινωνία και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας στηρίζει τη Δημοτική Αρχή και τις πρωτοβουλίες της, γιατί βλέπει αληθινή και θετική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, γιατί δεν δρούμε φεουδαρχικά διαγράφοντας παρανόμως οφειλές και δίνοντας ψευδείς υποσχέσεις ότι δεν θα χρεώσουμε τα τέλη της ύδρευσης, γιατί ο Δήμος λειτουργεί υπηρεσιακά και εξυπηρετεί με αντικειμενικότητα και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Όταν ο πολιτικός σας εγωισμός σας αφήσει να δείτε την πραγματικότητα και να την αποδεχθείτε κάνοντας επιτέλους μια ειλικρινή αυτοκριτική, τότε η συνεργασία θα είναι γίνει πράξη. Μέχρι τότε θα λαμβάνετε απάντηση σε κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και δημιουργίας εντυπώσεων. Η εκλογική σας πικρία είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη από όσο πιστεύαμε. Κρίμα!

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο, Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου