Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΟΡΤΩΝ

Εθιμοτυπικές επισκέψεις ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους δύο Αντιδημάρχους κ.κ. Κομηνό και Αγγελιουδάκη και τη Δημοτική Σύμβουλο κα. Βενέρη Τραβασάρου Ειρήνη σε δημόσιες υπηρεσίες των Κυθήρων. 
Ο κ. Χαρχαλάκης με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν το Ναυτικό Παρατηρητήριο στην Αγία Ελέσα, τοΑστυνομικό Τμήμα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Νοσοκομείο, το Γηροκομείο και το Λιμεναρχείο Αγίας Πελαγίας. Κοινή διαπίστωση για όλες τις υπηρεσίες είναι η μεγάλη και κοπιώδης προσπάθεια των προϊσταμένων τους για τήρηση όλων των αρμοδιοτήτων και ορθή λειτουργία παρά την έλλειψη προσωπικού και μέσων. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό των υπηρεσιών, ενώ είχαν εποικοδομητική συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γεώργιο Μεγαλοκονόμο, ο οποίος τους ενημέρωσε αναλυτικά για τα σοβαρά τρέχοντα ζητήματα του Ιδρύματος που η νέα διοίκηση που θα οριστεί θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα, όπως η ανάγκη άμεσης ψήφισης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου για το 2016 και ο προγραμματισμός προσλήψεων σε ιατρούς ειδικοτήτων, επικουρικούς και λοιπό προσωπικό καθώς σήμερα το Νοσοκομείο λειτουργεί με καλυμμένο μόνο το 55% των οργανικών του θέσεων. Θετική εξέλιξη είναι ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου για την οποία είχε γίνει παρέμβαση και από τη Δημοτική Αρχή, αυτό όμως δεν επαρκεί καθώς οι ανάγκες σε προσωπικό είναι σημαντικές. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μεγαλοκονόμο για τις έως σήμερα υπηρεσίες του προς το Νοσοκομείο και το νησί και ευχήθηκε η νέα διοίκηση που θα οριστεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία και αμεσότητα τις πολλές και μεγάλες προκλήσεις του Ιδρύματος με στόχο την εξασφάλιση της σωστής και βιώσιμης λειτουργίας του προς όφελος των κατοίκων των Κυθήρων που έχουν την τύχη να απολαμβάνουν μιας τόσο σύγχρονης νοσοκομειακής υποδομής, η οποία όμως χρειάζεται στήριξη και προσωπικό. "Η στήριξη του Δήμου στο νέο Νοσοκομείο και σε κάθε του ανάγκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη", δήλωσε αποχωρώντας ο κ. Δήμαρχος. 
Στο Γηροκομείο ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συνομίλησαν με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους συμπατριώτες μας και ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα, συγχαίροντας για την άψογη λειτουργία του πρότυπου αυτού Iδρύματος, που αποτελεί - όπως και το νέο μας Νοσοκομείο - ένα κόσμημα και μια πολύτιμη κληρονομιά για την Κυθηραϊκή κοινωνία που πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία.







Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου