Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ''

Μερικές σύντομες απαντήσεις απέναντι στις ιδεοληψίες της μείζονος μειοψηφίας.
1. Η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2016 θα γίνει εντός των επομένων ημερών, μόλις ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία οι υπηρεσίες και η εταιρεία OTS που χειρίζεται τα λογιστικά προγράμματα του Δήμου. Εξάλλου οι περισσότεροι Δήμοι της Χώρας δεν έχουν ακόμα ψηφίσει τον προϋπολογισμό τους. Μέχρι και την τελευταία ημέρα του χρόνου πληρώνουμε εντάλματα και προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε υποχρέωση, ώστε να μην μείνουν οι εργολήπτες και οι προμηθευτές απλήρωτοι όπως συνέβαινε συνήθως. Να μην ανησυχούν λοιπόν οι κύριοι συνάδελφοι γιατί ΚΑΙ προϋπολογισμό θα έχουμε ΚΑΙ με αυξημένα έσοδα παρά την κρίση και τα capital controls, αφού όχι μόνο εισπράττουμε τα τέλη - πράγμα αυτονόητο αν και όχι για όλους - αλλά δεν κάνουμε και παράτυπες διαγραφές οφειλών σαν εκείνες που έγιναν από το 2007 μέχρι το 2014 με την Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που λειτούργησε εξόφθαλμα παράνομα.
2. Εγχώριος Περιουσία. Την απόλυτη ευθύνη για την πολυετή καθυστέρηση σχετικά με την προσαρμογή του νομικού πλαισίου της Εγχωρίου στις προβλέψεις του Καλλικράτη την έχει η μείζων μειοψηφία καθώς όταν ασκούσε τη διοίκηση στο Δήμο υπέβαλε λανθασμένες και ανεφάρμοστες προτάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και έτσι μπλόκαρε τη σχετική διαδικασία. Το είχα τονίσει τότε στη Δημοτική Αρχή αλλά εκείνη κώφευε. Ζήτησε λοιπόν τότε η Δημοτική Αρχή του κ. Κουκούλη να υπαχθεί η Εγχώριος στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, αγνοώντας βασικές διατάξεις για το αυτοδιοίκητο και το ανεξάρτητο του θεσμού! Προσπάθησε να ελέγξει πλήρως την Επιτροπή, ζητώντας ακόμα και την προέγκριση του προϋπολογισμού της από το Δ.Σ., αποκρύπτοντας ότι η Εγχώριος με βάση το νομικό της πλαίσιο δρα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το Δήμο. Σε αντίθεση με την τότε Διοίκηση του Δήμου, η Επιτροπή με την 73/2012 απόφασή της που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια προχώρησε σε μια σειρά νομικά επεξεργασμένων και κυρίως νομικά ΟΡΘΩΝ προτάσεων (βλ. ΕΔΩ), άκρως πλουραλιστικών (επταμελής επιτροπή, συμμετοχή όλων των αιρετών στο εκλεκτορικό σώμα κ.λπ.).
Αρνηθήκαμε να συναινέσουμε σε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την οποία δεν είχαμε καμία πληροφόρηση, όπως καμία πληροφόρηση δεν είχαν και Βουλευτές του Νομού μας που επίσης αντέδρασαν. Αντιδράσαμε στον τρόπο με τον οποίον επιχειρήθηκε να περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση και όχι στην αναγκαιότητά της. Ζητήσαμε να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο και την Επιτροπή και όχι προσπάθεια να περάσουν ρυθμίσεις εν αγνοία των άμεσα ενδιαφερομένων θεσμών που είναι ο Δήμος και η Επιτροπή. Σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή συμφωνήσαμε να επανέλθει η ρύθμιση το συντομότερο δυνατό, μετά από ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Δήμο και την Επιτροπή, μετά από διαβούλευση με τις παρατάξεις και με την προϋπόθεση ότι θα λύσει και άλλα εκκρεμή ζητήματα, καθώς το εκλεκτορικό σώμα είναι ένα μόνο από τα θέματα που χρήζουν ρύθμισης και τα οποία ορισμένοι δυστυχώς αγνοούν.
Να μην ανησυχεί λοιπόν η μείζων μειοψηφία και να μη διαδίδει ψεύδη. Ούτε την ενημέρωση καταργήσαμε ούτε υποβαθμίσαμε το Δ.Σ., αντιθέτως παρακαλέσαμε για το αυτονόητο. Να υπάρχει ενημέρωσή μας για τα θέματα που τίθενται στην ενημέρωση, προκειμένου να προσκομίζουμε στοιχεία και να δίνουμε απαντήσεις ΟΥΣΙΑΣ και όχι εντυπωσιασμού χάριν της κάμερας. Το Δ.Σ. συνέρχεται για τα θέματα ημερήσιας διάταξης και αυτή είναι η κύρια λειτουργία του.

Η μείζων μειοψηφία μη έχοντας να προσάψει στη Δημοτική Αρχή κάτι ουσιώδες και σοβαρό, μη μπορώντας να αντέξει την καθημερινή αποδόμηση των δικών της παραλείψεων και λαθών, βυθισμένη σε ένδεια επιχειρημάτων και ουσιώδους λόγου, επιχειρεί με πυροτεχνήματα να δικαιολογήσει την πολιτική της παρουσία, σε μια περίοδο που όλα τα έργα προχωρούν κανονικά, που η νοοτροπία αλλάζει προς το καλλίτερο, που ο Δήμος λειτουργεί πλέον ως υπηρεσία και όχι ως φέουδο, που τα έργα ανατίθενται με διαφανείς διαδικασίες και που οι δημότες στην συντριπτική τους πλειοψηφία και την αλλαγή αντιλαμβάνονται και τις συγκρίσεις τους έχουν κάνει και στα συμπεράσματά τους έχουν καταλήξει. Καλή Χρονιά!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου