Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Κυθήριες και Κυθήριοι, Αγαπητοί μας Ομογενείς, νέες και νέοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Το 2015 που αφήνουμε πίσω μας σημαδεύτηκε από πολλά και σημαντικά γεγονότα για την πατρίδα μας. Ζήσαμε στιγμές έντονες και φορτισμένες που θα μείνουν χαραγμένες ανεξίτηλα στο μυαλό μας, οι οποίες όμως μας διδάσκουν και μας χαλυβδώνουν σε διάφορα επίπεδα. Ο τόπος μας, τα όμορφα Κύθηρα, παρά την γενικευμένη κρίση και τα προβλήματα του 2015, υποδέχθηκαν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και τους φιλοξένησαν κατά τρόπο άψογο, χάρη στον επαγγελματισμό των ανθρώπων τους και τις νυχθήμερες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να κρατήσει σε ένα υψηλό επίπεδο τα ζητήματα της καθημερινότητας, παρά το μειωμένο προσωπικό που διέθετε. 
Επιθυμώ, λοιπόν, να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας και όλους τους συνεργάτες μου γιατί επέδειξαν και επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, ανταποκρινόμενοι πλήρως στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας που αποτελεί το μεγαλύτερο εχθρό της ανάπτυξης και της προόδου του Κράτους και του τόπου μας. Αναγνωρίζω ότι υπήρξα πιεστικός προς όλους προκειμένου να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα και δράσεις και ίσως να υπερέβαλα, όμως, αυτό μου επέτασσε και μου επιτάσσει η ευθύνη που έχω απέναντι στον Κυθηραϊκό Λαό προκειμένου στις 31 Αυγούστου του 2019 ο Δήμος και τα νησιά μας να βρίσκονται σε πολύ καλλίτερο επίπεδο από εκείνο που τα παραλάβαμε τον Σεπτέμβρη του 2014. 
Κατά το έτος που πέρασε ο Δήμος μας ολοκλήρωσε με επιτυχία πολλές δημοπρασίες για δημοτικά έργα σε πολλούς τομείς, με το βάρος να έχει δοθεί στην ύδρευση και την καθημερινότητα. Προβήκαμε σε δημόσιες και διαφανείς διαδικασίες για την ανάθεση έργων, προμηθειών και εργασιών, αντιμετωπίσαμε έγκαιρα το ζήτημα της μίσθωσης των παραλιών και η απόφασή μας να αποδώσουμε τους αιγιαλούς στην Εγχώριο Περιουσία αποδείχθηκε ορθή και προφητική καθώς πρόσφατα το ΣτΕ έκρινε παράνομες όλες τις μισθώσεις παραλιών από τους Δήμους, κάτι που δεν έχει - ευτυχώς - εφαρμογή στο νησί μας. 
Καθημερινά οι Αντιδήμαρχοι και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας που λόγω της έκτασης και της φύσης τους αποσπούν το μέγιστο του χρόνου μας.
Πετύχαμε μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση τη χρηματοδότηση πολλών μεγάλων έργων από την Περιφέρεια Αττικής, ύψους πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, και προετοιμάζουμε ήδη τους σχετικούς φακέλους για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, προκειμένου τα έργα να εκτελεστούν σωστά και κυρίως νόμιμα. 
Ασκήσαμε πολιτική προβολής, εξωστρέφειας και διαφήμισης προς κάθε επίπεδο και υποδεχθήκαμε υψηλούς προσκεκλημένους, αφήνοντας πίσω μας την περιχαράκωση και την εσωστρέφεια του παρελθόντος. Εκμεταλλευθήκαμε στο έπακρο τη διεθνή προβολή των ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων και συμμετείχαμε σε κάθε σχετική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό προβάλλοντας το Δήμο μας.
Υλοποιήσαμε νέες δράσεις στην τουριστική προβολή, μετά από πολλά χρόνια ανανεώσαμε το διαφημιστικό μας υλικό και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμενοι στενά με τους επαγγελματίες. 
Αποκτήσαμε επιτέλους οργανωμένο Δημοτικό Φεστιβάλ και φέραμε εις πέρας υψηλής ποιότητος και απαιτήσεων πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε άψογη συνεργασία με μια εξαιρετική ομάδα εθελοντών στον χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών. 
Διεκδικήσαμε σταθερά την με κάθε τρόπο διατήρηση των συγκοινωνιακών μας κεκτημένων.
Προωθήσαμε μια σειρά σημαντικών αιτημάτων προς την Κυβέρνηση και πιέζουμε συνεχώς για την αποδοχή τους. 
Συνεργαστήκαμε με τους φορείς και τους συλλόγους, είχαμε ειλικρινή συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και συμβάλλαμε στην αύξηση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος, παρά την κρίση και τις αρνητικές δημοσιονομικές συνθήκες.

Κυθήριες - Κυθήριοι,
Αντικυθήριες - Αντικυθήριοι, 
Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες και Φίλοι, 

Εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος 2016 να είναι καλλίτερο και ηπιότερο σε όλα τα επίπεδα από το απερχόμενο 2015. Να είναι έτος δημιουργικής ανασύνθεσης των δυνάμεων του τόπου μας με στόχο τη συλλογική προσπάθεια επίλυσης των πολλών προβλημάτων που παραλάβαμε. Να είναι έτος αυτοκριτικής από και προς κάθε κατεύθυνση και εγκατάλειψης του στείρου καταγγελτικού λόγου που δεν συμβάλει σε τίποτε, εκτός από το να δημιουργεί πρόσκαιρες εντυπώσεις. Να είναι έτος ουσίας και όχι προσπάθειας εντυπωσιασμών. Να είναι έτος κατά το οποίο η Κυβέρνηση θα σκύψει πραγματικά πάνω στα προβλήματα των νησιωτικών δήμων, τα οποία δεν επιλύονται μέσα από δαπανηρές και ανούσιες συμμετοχές σε "δίκτυα", αλλά απαιτούν τεχνοκρατισμό, γνώση, σοβαρότητα, ουσία και ισχυρή διεκδίκηση. κυρίως ειλικρινή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους νησιωτικούς δήμους. Να είναι έτος λιγότερων λαθών από όλους μας. 
Εύχομαι στους απανταχού Γης συμπατριώτες μας, τους Κυθήριους και τους Αντικυθήριους της Ελλάδος και του εξωτερικού, τους εκλεκτούς ομογενείς μας και τους νέους μας, Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά, γεμάτη από υγεία, χαρά, αισιοδοξία, δημιουργία και βαθειά ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο, για το οποίο την μάχη θα δώσουμε όλοι μαζί!

Χρόνια Πολλά!

Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης
Δήμαρχος

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου