Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ - ''ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΊ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ''

O λόγος του παπα Κώστα Λαγού για τα συγκεκριμένα γεγονότα νομίζω καλύπτει απολύτως. Δεν νομίζω πως οι εξαγγελίες μέτρων και παραμέτρων στα fb μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα ουσιαστικό. Το απολύτως άθλιο γεγονός της ρύπανσης των τοίχων υπάρχει εδώ και καιρό. Στον τοίχο του Κυθηραικού Συνδέσμου, στο Αγγλικό υδραγωγείο στο Καψάλι,σε εξωκκλήσια, στην παιδική χαρά στη Χώρα, έξω απο το Γυμνάσιο, σε ιδιωτικές πόρτες και τοίχους σπιτιών, και δρόμων, (και αναφερόμαστε σε μεγάλης κλίμακας ρυπάνσεις) όσο γινόντουσαν η απάντηση του Δήμου ήταν.....βήξ.

Απορία ψάλτου, γάρ. Τώρα που έγιναν στους τοίχους του Δημαρχείου, αντιδρούμε και εξαγγέλουμε....Και με τις υπόλοιπες ρυπάνσεις τι θα γίνει; Με τους καθημερινούς βανδαλισμούς στην περιοχή του Καψαλιού; 
Μια κάμερα σε κάθε πόρτα, εκεί έχει φτάσει το Τσιρίγο;
Και εμείς Τσιριγώτες ταγοί, αυτό μόνο μπορούμε να πούμε και να κάνουμε;
Είμαστε σαν ομάδα βαθειά προβληματισμένοι και σαν παράταξη έτοιμοι να κάτσουμε σε έναν ουσιαστικό και αληθινό διάλογο με όλους αλλά με ΟΛΟΥΣ. Μικρούς και μεγάλους. Αρμόδια όργανα της πολιτείας και φορείς μαθητών και γονέων.Γιατί υπάρχουν ευθύνες σε όλους.Και μόνο απο όλους μαζί μπορεί να προστατευτεί ο χώρος μας.
Να ακούσουμε για να καταλάβουμε πρώτα πρώτα, και να πράξουμε μετά, για να εξαλειφθεί αυτό το απολύτως απαράδεκτο φαινόμενο απο το νησί μας. Και πρός αυτό τον στόχο θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.Μέχρι τότε ας φροντίσουμε να φύγει αυτό το αίσχος απο το Δημαρχείο γιατί δεν τιμά κανέναν ούτε αυτούς που είναι μέσα ούτε αυτούς που είναι απ έξω.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία. Μανώλης Χάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου