Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την αντίδραση της παράταξης του κ. Δημήτρη Λουράντου (βλ. ΕΔΩ) όπως το είδα δημοσιευμένο στα τοπικά Μ.Μ.Ε. 
Οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια για τις απόψεις αυτές τον συνάδελφο κ. Δημήτρη Λουράντο και τους συνεργάτες του, με τους οποίους εξάλλου (με όλους ανεξαιρέτως) έχω εξαιρετική, βαθιά, ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία για πολλά ζητήματα του Δήμου μας, καθώς οι παρατάξεις μας έχουν αφήσει στο παρελθόν τις εκλογές του 2014 και συνεργάζονται για το καλό του τόπου. Δεν μπορώ όμως να μη συγκρίνω την παραπάνω άποψη με την αντίστοιχη της μείζονος μειοψηφίας - όπως τέλος πάντων εκπροσωπείται - καθώς διαβάζοντας κανείς τα 2 κείμενα μπορεί με σαφήνεια να διακρίνει τη σοβαρότητα των απόψεων του κ. Λουράντου έναντι των ιδεοληψιών της Νέας Πορείας που δε χάνει ευκαιρία πολιτικής εκμετάλλευσης ακόμα και ενός τόσο σοβαρού ζητήματος όπως οι βανδαλισμοί δημοτικών κτηρίων.
Λυπάμαι ειλικρινά για τα όσα αναφέρει η Νέα Πορεία συνδέοντας τον συγκεκριμένο βανδαλισμό με οιουδήποτε είδους πολιτικές διαφωνίες με τη Δημοτική Αρχή. Από τη μια μεριά δείχνει φαινομενικά να τον καταδικάζει και από την άλλη να τον δικαιολογεί λέγοντας ευθέως ότι ο συγκεκριμένος βανδαλισμός έγινε από κάποιον ή κάποιους που διαφωνούν πολιτικά με τις επιλογές του Δημάρχου. Γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς; Αν ναι, έχει την υποχρέωση να πάει αύριο κιόλας να το καταθέσει στην Αστυνομία που διενεργεί την προανάκριση. Αν δεν πάει από μόνη της, θα ζητήσουμε εμείς από την Αστυνομία να της πάρει κατάθεση καθώς δεν έχει το δικαίωμα να δηλητηριάζει πολιτικά τον Κυθηραϊκό Λαό - μέσα μάλιστα σε ημέρες εορτών - δικαιολογώντας εμμέσως τέτοιες έκνομες ενέργειες. Η φράση της Νέας Πορείας "'όσο και να διαφωνεί κανείς με τις ενέργειες και την αλαζονική συμπεριφορά του σημερινού ενοίκου, το Δημαρχείο δεν φταίει σε τίποτα" χρήζει άμεσης δικαστικής διερεύνησης καθώς η σύνδεση των συγκεκριμένων βανδαλισμών με οποιουδήποτε είδους πολιτική διαφωνία με το Δήμαρχο, αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη παράταξη μάλλον γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς τους υπολοίπους και οφείλει να το καταθέσει άμεσα. Αλλιώς οφείλει να ανακαλέσει. Δείχνει βέβαιη ότι οι βανδαλισμοί συνδέονται με κάποιον ή κάποιους που "διαφωνούν με τις ενέργειες" του Δημάρχου, να μας πει λοιπόν ευθέως και χωρίς υπεκφυγές ΤΙ ακριβώς γνωρίζει!
Η Νέα Πορεία καταφεύγει διαρκώς στο μόνιμο και μοναδικό επιχείρημά της για δήθεν αλαζονεία, αφού δεν μπορεί να πει τίποτε ουσιώδες για την μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να βάλει τάξη στα τεράστια θεσμικά και οργανωτικά προβλήματα του Δήμου, που εκείνη κληροδότησε. Ο εγωισμός και η δική της αλαζονεία δεν θα της επιτρέψουν ποτέ να κάνει έστω και την ελάχιστη αυτοκριτική για τις τεράστιες ανείσπρακτες οφειλές, για τις νομιμοποιήσεις των λιμανιών, για την απαράδεκτη κατάσταση των παιδικών χαρών και των χώρων άθλησης, για τα σοβαρά προβλήματα στα κληροδοτήματα του Δήμου, για τη νοοτροπία που επί 7μιση χρόνια καλλιέργησε στο Δήμο και εμείς αλλάξαμε από την πρώτη στιγμή. Ίχνος αυτοκριτικής για τα όσα επί 15 μήνες αποκαλύπτουμε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, που η Νέα Πορεία αρνείται συστηματικά να αποδεχθεί καταφεύγοντας διαρκώς στα περί αλαζονείας που δεν πείθουν πλέον ούτε τους παραδοσιακούς οπαδούς της. Για μία παράταξη που ποτέ δεν είχε συνηθίσει στον αντίλογο είναι λογικό κάθε αντίθετη άποψη από τη δική της, κάθε αποδόμηση των δικών της λεγομένων και πράξεων, να συνιστά αλαζονεία. Ευτυχώς όμως ο Κυθηραϊκός Λαός έχει πλέον καταλάβει ότι υπήρχε και καλλίτερη οδός από εκείνην που επί 7μιση χρόνια ακολούθησε η Νέα Πορεία στα σημαντικά προβλήματα του τόπου. Όσο η παράταξη αυτή μιλά για αλαζονεία, τόσο θα χαλυβδώνει την απόφασή μας να βάλουμε οριστικό τέλος στους δικούς της ερασιτεχνισμούς και παραλείψεις που καθημερινά ανακαλύπτουμε.

ΕΥΓΕ στον κ. Δημήτρη Λουράντο και την παράταξή του για την υπεύθυνη στάση του!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου