Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η 29η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ (30/12)

Την τελευταία του για το έτος 2015 συνεδρίαση είχε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων την Τετάρτη 30/12/2015 υπό την προεδρία του κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη.
Κατόπιν συνεννόησης των τριών παρατάξεων που παρίσταντο στην έναρξη της συνεδρίασης δεν έγινε ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο.
Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα, ανάμεσα στα οποία και η έγκριση επέκτασης της περιόδου παραχώρησης ενός απορριμματοφόρου από το Δήμο Αθηναίων μέχρι την 31-08-2019, μετά από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής.
Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Φατσέας, ο οποίος εξέφρασε την αντίρρησή του για την απουσία ενημέρωσης. Ο κ. Δήμαρχος απήντησε ότι το στάδιο της ενημέρωσης είναι προαιρετικό και ότι η κύρια και βασική λειτουργία του Δ.Σ. είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τη λειτουργία του Δήμου. Παράλληλα τόνισε ότι όλοι οι αιρετοί και κυρίως οι επικεφαλείς των παρατάξεων εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα από τις Υπηρεσίες του Δήμου για την αναζήτηση χρήσιμων στοιχείων για την άσκηση των καθηκόντων τους. Επιπλέον ζήτησε να υπάρχει προηγούμενη προφορική ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής σε περίπτωση που κατά το στάδιο της ενημέρωσης ζητούνται στοιχεία για θέματα πολύπλοκα που απαιτούν έρευνα, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να προσέρχεται και να απαντά ουσιωδώς και με στοιχεία και οι ερωτήσεις να μην γίνονται προσχηματικά και με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων λόγω και της παρουσίας της κάμερας.
Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αρχή από το ξεκίνημα της θητείας της προβαίνει σε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, τόσο εντός όσο και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, προσκομίζοντας στοιχεία και τεκμήρια για κάθε θέμα που της τίθεται και χωρίς να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην απελθούσα διοίκηση του Νοσοκομείου Κυθήρων για την μέχρι σήμερα υπηρεσία της και παράλληλα συνεχάρη τα νέα μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος, ενημερώνοντας ότι είχε ήδη μια πρώτη συνεργασία με το νέο Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Τριφύλλη, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Το Δ.Σ. ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών και με δημόσιες ευχαριστίες εκ μέρους του Προέδρου κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη για την συνεργασία κατά την διάρκεια της προεδρίας του, αφού όπως είναι γνωστό από τις 9 Ιανουαρίου 2016 επανέρχεται στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. ο κ. Λάζαρος Βέζος.

το video της συνεδρίασης:

Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου