Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ & ΈΡΓΟ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στις 3 το μεσημέρι, την προτελευταία ημέρα του χρόνου σε τακτική συνεδρίαση, χθες είχε συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίαση!
Η Συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου υπό την προεδρία του Γιάννη Κατσανεβάκη.
Παρόντες ο Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης, Αντιδήμαρχοι Μαθιός Αγγελουδάκης και Γιώργος Κομηνός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μελίνα Μαρουλίδου, Μηνάς Κορώνης, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Μαρία Κασιμάτη, και Ειρήνη Βενέρη από την Συμπολίτευση, και οι Δημήτρης Φατσέας, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Αντώνης Πρωτοψάλτης και Μανώλης Χάρος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Η διάρκεια του Συμβουλίου ήταν σύντομη, αφού στην ημερήσια διάταξη ήταν 11 συνήθη θέματα, δεν έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο, ούτε δέχτηκε να του γίνουν ερωτήσεις.
Δεν έχει ανακοινωθεί η επόμενη συνεδρίαση, η νέα χρονιά θα βρει τον Δήμο μας χωρίς προϋπολογισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε έγκαιρα να συντάξει τον προϋπολογισμό του 2016 και να τον εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση.
Δεν βρίσκουμε εξήγηση στην εμμονή του κ. Χαρχαλάκη να υποβαθμίζει συνεχώς την λειτουργία του.
Έχει μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο από ζωντανό οργανισμό διαλόγου, κατάθεσης προτάσεων, ανταλλαγής απόψεων, σε άνευρη υπηρεσία τυπικής διεκπεραίωσης προειλημμένων αποφάσεων.
Σήμερα ανακοίνωσε ότι καταργεί την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, και ουσιαστικά απαγόρευσε τις ερωτήσεις αφού κρίνει, ότι γίνονται προσχηματικά και με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων λόγω παρουσίας της κάμερας.
Δήλωσε δε ότι οι αιρετοί εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τον αυταρχισμό του κ. Χαρχαλάκη, αλλά δεν είχαμε φανταστεί ότι θα έφθανε σε αυτό το σημείο υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο για δέκα έξι χρόνια ήταν η καρδιά του Δήμου Κυθήρων.
Κανείς από τους συμβούλους του, δεν του επισημένει γιά το πόσο στραβά αρμενίζει;
Νομίζει ότι με τα μακροσκελή προπαγανδιστικά δελτία τύπου ενημερώνει τους Κυθήριους;
Γιατί όμως αποφεύγει τον διάλογο ο κ. Χαρχαλάκης και παραπέμπει στις υπηρεσίες του Δήμου; 
Ποιά υπηρεσία μπορεί να ενημερώσει γιά την επιστολή που έστειλε ο κ. 
Χαρχαλάκης στο Υπουργείο Εσωτερικών, στις 17 Δεκεμβρίου με την οποία, ζητάει να αποσυρθεί η διάταξη που επιτέλους ρυθμίζει την εκλογή της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και να αντικατασταθεί με την δική του πρόταση;
Ποιά υπηρεσία του Δήμου μπορεί να ενημερώσει για τις συνέπειες της αποχώρησης του Δήμου από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών;
Τον διάλογο για τέτοια θέματα θελει να αποφύγει ο κ. Χαρχαλάκης και υποβαθμίζει την λειτουργία του οργάνου στο οποίο έχει υποχρέωση να λογοδοτεί.
Ευχόμαστε για την νέα χρονιά υγεία, αισιοδοξία, αγάπη και προκοπή γιά όλους, με την είσοδο του νέου χρόνου να αλλάξει ρότα ο κ. Χαρχαλάκης προς όφελος του τόπου και των Δημοτών.

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου