Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ & ΓΙΑ ΤΙΣ ΆΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Ερώτηση για τη διατήρηση και επέκταση της αεροπορικής γραμμής των Κυθήρων κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος στον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χρίστο Σπίρτζη.
Ο κ. Κατσαφάδος στην ερώτησή του, όπως και σε προγενέστερες ερωτήσεις του, έχει επισημάνει την ανάγκη για διατήρηση και επέκταση της υπάρχουσας αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Καλαμάτας έως τα Κύθηρα και την ένταξή της στις γραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες), ως ζήτημα ζωτικής σημασίας για το νησί των Κυθήρων και την αεροπορική σύνδεση των κατοίκων του με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο.
Ωστόσο μέχρι σήμερα, όπως τονίζει, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την ανανέωση των προγραμμάτων των γραμμών για την επιβολή δημόσιας παροχής υπηρεσιών (άγονων γραμμών), τη στιγμή που, όπως επισημαίνει, βάσει Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ 1008/2008) χρειάζεται να δημοσιευθούν τουλάχιστον 60 ημέρες πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού.
«Αν δεν προχωρήσει άμεσα η διαδικασία θα επιφέρει σοβαρό τουριστικό πλήγμα στα νησιά μας, καθώς πολλοί πράκτορες του εξωτερικού κλείνουν τα τουριστικά πακέτα αρκετούς μήνες πριν» υπογραμμίζει στην ερώτησή του ο Βουλευτής.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την ανάγκη για διατήρηση και επέκταση της υπάρχουσας αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Καλαμάτας έως τα Κύθηρα και την ένταξή της στις γραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες), ως ζήτημα ζωτικής σημασίας για το νησί των Κυθήρων και την αεροπορική σύνδεση των κατοίκων του με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο.
Έχουμε μπει ήδη στον Δεκέμβριο και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, σχετικά με την ανανέωση των προγραμμάτων των γραμμών για την επιβολή δημόσιας παροχής υπηρεσιών (άγονων γραμμών), τη στιγμή που, όπως γνωρίζετε, βάσει Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ 1008/2008) χρειάζεται να δημοσιευθούν τουλάχιστον 60 ημέρες πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού. Με την καθυστέρηση αυτή, υπάρχει ο κίνδυνος πολλά υπάρχοντα προγράμματα στα νησιά να λήξουν και να μείνουν τα νησιά μας ακάλυπτα, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Επιπλέον, αν δεν προχωρήσει άμεσα η διαδικασία θα επιφέρει σοβαρό τουριστικό πλήγμα στα νησιά μας, καθώς πολλοί πράκτορες του εξωτερικού κλείνουν τα τουριστικά πακέτα αρκετούς μήνες πριν.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πότε πρόκειται να δημοσιευτεί το πρόγραμμα των άγονων γραμμών; Πού οφείλεται η μέχρι σήμερα καθυστέρησή του;
2.  Τί προτίθεται να πράξει με την αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων και την ένταξη της γραμμής στη δημόσια παροχή υπηρεσιών;
3.  Σε περίπτωση που, λόγω της καθυστέρησης ανακοίνωσης των προγραμμάτων, λήξουν κάποια προγράμματα, τι πρόκειται να πράξει για να μη μείνουν τα νησιά μας ακάλυπτα; Θα υπάρξει παράταση των υπαρχόντων προγραμμάτων για την αποφυγή αναστάτωσης μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου; 

Ο Ερωτών Βουλευτής                                                     Πειραιάς, 7 Δεκεμβρίου 2015

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου