Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.12.2015


Από τις 7 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης βρέθηκε στις Βρυξέλλες μαζί με τους Δημάρχους Σκύρου κ. Μίλτο Χατζηγιαννάκη και Σικίνου κ. Βασίλη Μαράκη, μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωβουλευτή κ. Μιλτιάδη Κύρκου. 
Οι τρεις Δήμαρχοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν σειρά τεχνικών επαφών με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέτοντας ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο και παρουσιάζοντας με επιχειρήματα τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να υπάρξει υποστήριξη προς τους νησιωτικούς Δήμους. Υπήρξαν συναντήσεις με στελέχη της ΓΔ Περιβάλλοντος, ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής, ΓΔ Αλιείας, ενώ επισκέφθηκαν πρότυπη μονάδα ανακύκλωσης στο Kraainem όπου παρακολούθησαν την πρότυπη διαδικασία ανακύκλωσης των υλικών. Σημαντική για την επίσκεψή τους ήταν η παρουσία και υποστήριξη των κ. κ. Γιώργου Κασιμάτη (Ευρ. Κοινοβούλιο) και Τάσου Νυχά (Ευρ. Επιτροπή). 
Την Τετάρτη 09/12 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα "Εναλλακτικός Τουρισμός στη Νησιωτική Ελλάδα - το Παράδειγμα των Κυθήρων" την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών (ΣΕΥΔΟ) σε συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή κ. Κύρκο. Στην εκδήλωση προβλήθηκε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ του Mountain TV με θέμα τα μονοπάτια των Κυθήρων, ενώ οι 3 Δήμαρχοι μίλησαν σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό και απάντησαν σε ερωτήσεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μιλτιάδης Κύρκος, Γιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου καθώς και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές Κώστας Μαυρίδης, Δημήτρης Παπαδάκης και Λευτέρης Χριστοφόρου. Παρευρέθησαν επίσης πολλοί Έλληνες υπάλληλοι του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής, συνεργάτες Ευρωβουλευτών καθώς και Κυθήριοι. 
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης τόνισε τους 3 βασικούς άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να βασιστεί η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού: α) προβολή και αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του νησιού υπό το πρίσμα της μετάλλαξης του τουρισμού τα τελευταία έτη, β) ανάδειξη και επένδυση στις ειδικές μορφές τουρισμού, γ) επένδυση στην ποιότητα, τον επαγγελματισμό και τη στοχευμένη προβολή και διαφήμιση. Η εισήγηση του κ. Δημάρχου απέσπασε θετικά σχόλια για τη μεθοδικότητά της και στο συγκροτημένο λόγο, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για εκ του σύνεγγυς συνεργασία με τους θεσμούς της ΕΕ πάνω στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά και οι μικροί νησιωτικοί δήμοι.



Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου