Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΆΓΟΝΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι και το 2016 καμία άγονη περιοχή της χώρας δεν θα μείνει χωρίς επαρκή και χαμηλού κόστους αεροπορική κάλυψη,δεδομένου ότι οι συμβάσεις δικαιωμάτων αποκλειστικής εκμετάλλευσης για τα 24 προγράμματα άγονων αεροπορικών γραμμών λήγουν στις 31 Μαρτίου 2016.
«Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2016», τονίζει ο κ. Πατούλης στην επιστολή του, «και δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά πρέπει σύμφωνα με τον Κανονισμό να δημοσιευθούν τουλάχιστον 60 ημέρες πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού, πρέπει άμεσα στις επόμενες ημέρες να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη σύνδεση των περιοχών αυτών με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Με δεδομένα μάλιστα τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δημιουργούνται εύλογα ανησυχίες στις τοπικές αρχές  και στους κατοίκους των περιοχών αυτών για το αν θα μπορούν και την επόμενη χρονιά να συνδεθούν οι περιοχές τους με επάρκεια,  ασφάλεια και χαμηλό κόστος».
Ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ακόμη ότι οι παραπάνω ανησυχίες έχουν εκφραστεί στην ΚΕΔΕ  από τους Δημάρχους των περιοχών αυτών, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του υπουργού, για να προχωρήσουν άμεσα οι υπηρεσίες του υπουργείου στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου και το 2016 να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του συνόλου των προγραμμάτων των άγονων αεροπορικών γραμμών.
«Είναι ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας , με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, τονίζει ο κ. Πατούλης και καταλήγει:
«Στις ανησυχίες αυτές που σας εκφράζει το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού,  σας ζητώ να παρέμβετε άμεσα και να δρομολογήσετε μέσω των υπηρεσιών σας τις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι και το 2016 καμία άγονη περιοχή της χώρας μας δεν θα μείνει χωρίς επαρκή και χαμηλού κόστους αεροπορική κάλυψη».

Πηγή: kedke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου