Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ''

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να παρέμβω στο μέσον της προεκλογικής περιόδου σε θέματα που τα θεωρώ υπηρεσιακά, αλλά διαβάζοντας το δημοσίευμα των εκπροσώπων της παράταξης «Πρώτα ο άνθρωπος» οφείλω να ενημερώσω τους ανθρώπους που συνέταξαν και δημοσιοποίησαν το άρθρο με τίτλο «Δημιουργούνται σοβαρές απορίες», για τα παρακάτω:
Ο Δήμος Κυθήρων μετά από δική μου αίτηση, ως υπάλληλος υπεύθυνος για την τουριστική προβολή, προέβη στην αγορά μιας μηχανής εγγραφής ψηφιακού περιεχομένου. (κάμερας Mirroress dslr). Στο παρελθόν, πριν από 14 περίπου χρόνια και επί δημαρχίας του αείμνηστού Αρτέμη Καλλίγερου, είχε αγοραστεί επίσης μια αντίστοιχη για την εποχή μηχανή, η οποία βρίσκεται παροπλισμένη πλέον στην αποθήκη του Δήμου.
Όπως και τότε, έτσι και τώρα η συγκεκριμένη μηχανή είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την διαφημιστική και πολιτιστική προβολή του Δήμου, αφού είναι ικανή να καταγράψει πολύ υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο.
Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι κάτοικοι των Κυθήρων καθώς και όσοι παρακολουθούν την σελίδα της Τουριστικής Επιτροπής στα social media, (Facebook και Instagram), αναρτώ δεκάδες τουριστικά βίντεο και φωτογραφίες που σκοπό έχουν να προβάλλουν το νησί μας.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα αποκλειστικά το δικό μου drone, με το οποίο έχω δημιουργήσει εντελώς αφιλοκερδώς τα βίντεο αυτά. Έχω αφιερώσει εκατοντάδες ώρες εκτός ωραρίου σε λήψεις και άλλες τόσες και παραπάνω στο μοντάζ για να παρουσιάσω το νησί μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτά που γράφω παραπάνω είναι άλλωστε σε όλους γνωστά, ακόμα και στη φίλη από τα σχολικά μας χρόνια, την σύζυγο του κ. Παναγόπουλου, η οποία τον χειμώνα με είδε να κάνω λήψεις για τα μονοπάτια των Κυθήρων.
Στο mail της τουριστικής επιτροπής καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες αιτήματα για ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης από περιοδικά, sites και τουριστικά γραφεία. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης στο Δήμο, ελεύθερης πνευματικών δικαιωμάτων και η συγκεκριμένη μηχανή είναι απαραίτητη για αυτό.
Συνεχίζοντας λοιπόν θέλω να ενημερώσω την συγκεκριμένη παράταξη, ότι η μηχανή αυτή είναι χρεωμένη αποκλειστικά σε εμένα στο Δήμο, κανείς άλλος δεν την έχει χρησιμοποιήσει και ήδη χρησιμοποιείται σε λήψεις που εγώ θεωρώ χρήσιμες. Ο λόγος που ζήτησα να αγοραστεί άμεσα είναι κυρίως για την καταγραφή εθίμων του Πάσχα, καθώς και αθλητικών γεγονότων που έλαβαν ή θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες, (πχ η γύρα της εικόνας της Παναγίας, οι εκδηλώσεις στην Αγία Πελαγία, ο δρόμος της Σεμπρεβίβας, ο ημιτελικός του πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας που θα γίνει στο Καψάλι κα).
Σχετικά με τη διαδικασία της προμήθειας, τηρήθηκαν απόλυτα οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο, οι οποίες βέβαια είναι στη διάθεση του καθενός αφού είναι αναρτημένες στη Διαύγεια και στο Μητρώο Δημοσίων συμβάσεων και η τιμή που αγοράστηκε η μηχανή είναι η πιο χαμηλή της αγοράς.
Σχετικά με τους υπαινιγμούς ότι η συγκεκριμένη μηχανή μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική καμπάνια του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη δηλώνω κατηγορηματικά, ότι ποτέ δεν έφυγε από τα χέρια μου από την ημέρα που ήρθε στο Δήμο και φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκε για μια τέτοια ενέργεια.
Άλλωστε κάποιος που γνωρίζει στοιχειωδώς από mirrores dslr αυτής της ποιότητας, θα καταλάβει ότι τα βίντεο της καμπάνιας του νυν Δημάρχου αν ήταν γυρισμένα με μια τέτοια μηχανή θα ήταν εντελώς διαφορετικά, (κινηματογραφικά). Όπως επίσης γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με την φωτογραφία και το βίντεο, οι μηχανές καταγράφουν «ψηφιακό αποτύπωμα» στις φωτογραφίες και στα βίντεο το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να βρει κανείς αν το αναζητήσει.
Δείγματα λήψεων που έχουν γίνει με την συγκεκριμένη μηχανή, φωτογραφίες και βίντεο μπορεί κανείς να δει στη σελίδα της τουριστικής επιτροπής (φωτογραφίες με το logo ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ, και το βίντεο του αγώνα «Ο δρόμος της Σεμπρεβίβας»).
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι είμαι προσωπικός φίλος με πολλά μέλη της παράταξης «Πρώτα ο άνθρωπος», τα οποίοι με γνωρίζουν καλά και ξέρουν αν αυτά που γράφω είναι αληθή ή όχι.

Πηγή: Παναγιώτης Γιαννιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου