Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ 18.5.2016

Μετά και την δημοσίευση σε ΦΕΚ της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης, που ρυθμίζει διαδικαστικά ζητήματα για την εκλογή της Εγχωρίου Περιουσίας (Υ.Α.14751/ΦΕΚ 1276/Β/04-05-2016), ο Δήμαρχος Κυθήρων ως αρμόδιος κατά το Νόμο συγκάλεσε με ειδική ονομαστική πρόσκληση τα μέλη που απαρτίζουν το εκλεκτορικό σώμα για την εκλογή του νέου Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής, σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 09:30 με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης: α) τη συζήτηση επί των πεπραγμένων της απερχόμενης Επιτροπής και β) την εκλογή νέου Προέδρου και Μελών της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια, στο εκλεκτορικό σώμα θα μετέχουν και όλοι οι τοπικοί πρόεδροι, σύμβουλοι και εκπρόσωποι όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κυθήρων, γεγονός που αποκαθιστά την παλαιά (επί κοινοτήτων) αντιπροσωπευτικότητα στο εκλεκτορικό σώμα. 
Ο Δήμαρχος, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση τουλάχιστον για την εκλογή του Προέδρου της Επιτροπής, αναζήτησε πεδίο συνεννόησης με τους υπολοίπους τρεις αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, με τους οποίους είχε συνάντηση για το θέμα αυτό στο γραφείο του πριν 2 εβδομάδες. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους αρχηγούς των παρατάξεων ότι προτείνει για την προεδρία της Επιτροπής τον κ. Παναγιώτη Κομηνό του Δημητρίου, που έχει ήδη σημαντική εμπειρία από τη μέχρι σήμερα συμμετοχή του στον θεσμό από τη θέση του μέλους και του Αναπληρωτή Προέδρου. Η πρόταση έτυχε άμεσης αποδοχής από τον κ. Δημήτρη Λουράντο και τον κ. Μανόλη Χάρο, ενώ ο κ. Φατσέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά από συνεννόηση με τον συνδυασμό του. Συμφωνήθηκε επίσης να μην υπάρξουν αιφνιδιαστικές υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου κατά την τελευταία στιγμή, προκειμένου να δοθεί απαραίτητος χρόνος στο εκλεκτορικό σώμα να αποφασίσει απρόσκοπτα και να κρίνει την κάθε μία υποψηφιότητα ξεχωριστά. Παρά το γεγονός ότι ο Νόμος προβλέπει πως οι υποψηφιότητες μπορούν να τεθούν μέχρι και την ώρα της συνεδρίασης της ειδικής συνέλευσης, εντούτοις κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί καθώς ο Κυθηραϊκός Λαός και το εκλεκτορικό σώμα θα πρέπει να γνωρίζουν με ευθύτητα και έγκαιρα ποιοι διεκδικούν την Προεδρία της Εγχωρίου Περιουσίας, πριν τις εκλογές και όχι την τελευταία στιγμή. 
Μετά τα ανωτέρω, οι τρεις δημοτικές παρατάξεις α) του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη, β) του κ. Δημήτρη Λουράντου και γ) του κ. Μανόλη Χάρου, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ στον κυθηραϊκό λαό ότι θα στηρίξουν με θέρμη για την Προεδρία της Επιτροπής τον κ. Παναγιώτη Κομηνό του Δημητρίου, ο οποίος είναι πρόσωπο ακεραίου και άμεμπτου ηθικής και εντιμότητος, με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση του θεσμού, που θα μπορέσει να συνεχίσει το αξιόλογο έργο των τελευταίων ετών και κυρίως να διασφαλίσει την κοινή περιουσία των Κυθηρίων, που είναι και ο πρωταρχικός στόχος της Επιτροπής κατά το Νόμο. 
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 18 Μαΐου οι υπηρεσίες του Δήμου δεν θα εξυπηρετούν το κοινό, λόγω των εκλογών για την Εγχώριο Περιουσία.



Δείτε εδώ την έκθεση πεπραγμένων της απερχόμενης Επιτροπής.
Δείτε εδώ την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου και Μελών της Επιτροπής.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου