Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 18.5.2016

Μετά από 9 χρόνια, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων απέκτησε νέο Πρόεδρο και Μέλη, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών που διενεργήθηκαν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο Δημαρχείο Κυθήρων. Προηγήθηκε η επίλυση με νομοθετική παρέμβαση των εκκρεμών από το 2010 ζητημάτων για την εκλογή της Επιτροπής και η διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος με την παροχή δικαιώματος ψήφου και σε όλους τους προέδρους και μέλη των τοπικών κοινοτήτων του νησιού. 
Συνολικά ψήφισαν 41 μέλη (εκ των 44) του εκλεκτορικού σώματος και 
νέος Πρόεδρος της Επιτροπής αναδείχθηκε ο κ. Κομηνός Παναγιώτης του Δημητρίου. Τακτικά Μέλη αναδείχθηκαν οι: 1) Βέζος Ιωάννης, 2) Κουκάκης Εμμανουήλ, 3) Μυλωνόπουλος Κωνσταντίνος και 4) Χαραντζάς Ιωάννης. Αναπληρωματικά Μέλη αναδείχθηκαν οι: 1) Κουσουρής Σπυρίδων, 2) Στάθης Εμμανουήλ, 3) Μαρσέλλος Στυλιανός και 4) Τριφύλλης Εμμανουήλ. 
Η διαδικασία διεξήχθη κατά τρόπο άψογο και απόλυτα οργανωμένο αφενός χάρη στην σωστή και μεθοδική προετοιμασία που προηγήθηκε, αφετέρου λόγω της σημαντικής συμβολής των υπαλλήλων του Δήμου. 
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος τόνισε τη σημασία συνεργασίας Εγχωρίου και Δήμου, ενώ ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης – που ήταν και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής – έδωσε έμφαση στην τεράστια σημασία του Θεσμού για την κυθηραϊκή κοινωνία, δηλώνοντας ότι ο Θεσμός πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί, αποκτώντας και αναπτυξιακή διάσταση. Επιπλέον ο κ. Δήμαρχος δήλωσε: 
«Η σημερινή διαδικασία αποτελεί την κορυφαία στιγμή της δημόσιας ζωής του τόπου μας, αφού επανεπιβεβαιώνει την τεράστια σημασία και αξία του Θεσμού της Εγχωρίου Περιουσίας για το νησί μας, τους κατοίκους του και την τοπική μας κοινωνία. Το σημερινό αποτέλεσμα απέδειξε περίτρανα ότι οι εποχές των κατευθυντηρίων τελείωσαν οριστικά για το Τσιρίγο. Απέδειξε ότι οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου όχι μόνο μπορούν αλλά κυρίως θέλουν να συνεννοούνται πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η εκλογή της Εγχωρίου Περιουσίας, αφήνοντας παράλληλα και τον απαραίτητο χώρο για όσους συνειδητά επιλέγουν την πολιτική απομόνωση επιμένοντας στην αδιαλλαξία, τα κατευθυντήρια, τις κρυφολειτουργίες της τελευταίας στιγμής και τις αστήρικτες κατηγορίες κατά της Εγχωρίου Περιουσίας που πλέον ουδένα πείθουν. Συγχαίρω ειλικρινά το νέο Πρόεδρο και τα νέα Μέλη της Επιτροπής και ευχαριστώ θερμότατα τις παρατάξεις των κ.κ. Λουράντου και Χάρου που έπραξαν – όπως κάνουν πάντα – το καθήκον τους, θέτοντας το εμείς πάνω από το εγώ, αποφασίζοντας για τα μείζονα και όχι για τα ελάσσονα.  Η σημερινή διαδικασία, όπως εξελίχθηκε, αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά για το μέλλον του τόπου μας. Με τη νέα Επιτροπή έχουμε χρέος να συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε». 
Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας θα γίνει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου