Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Η παράταξη της Δημοτικής Πλειοψηφίας "Κύθηρα - Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα" ανακοινώνει ότι θα προτείνει προς το εκλεκτορικό σώμα ως υποψήφια μέλη της νέας Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων τους παρακάτω δημότες μας:
1. Βέζος Ιωάννης του Λαζάρου
2. Κατσανεβάκης Γεώργιος του Μαρίνου

3. Κουκάκης Εμμανουήλ του Ευαγγέλου
4. Μπαρούς Σωτήριος του Νικολάου
5. Πανάρετος Δημήτριος του Αιμιλίου
6. Στάθης Εμμανουήλ του Παναγιώτου

Η παράταξή μας - μαζί με τις παρατάξεις των κ.κ. Λουράντου και Χάρου - στηρίζει για Πρόεδρο της Επιτροπής τον κ. Κομηνό Παναγιώτη του Δημητρίου, που έχει σημαντική εμπειρία στην διοίκηση της Επιτροπής, είναι πρόσωπο άμεμπτου ηθικής και εντιμότητος και δεν θα επιτρέψει επικίνδυνους πειραματισμούς που δυστυχώς επιθυμούν ορισμένοι σε σχέση με το Θεσμό. Πρωταρχικό μέλημα της νέας διοίκησης - με την όποια σύνθεση τελικά προκύψει - είναι η προστασία της κοινής περιουσίας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβουλής και η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης πάντα όμως με την τήρηση του Νόμου και των διαδικασιών που προβλέπονται και χωρίς καμία παρέκκλιση από αυτές.

Πρέπει οι Κυθήριοι να ξέρουν ότι αν δεν υπήρχε η Εγχώριος Περιουσία, οι αιγιαλοί του νησιού δεν θα είχαν ενοικιαστές και θα υπήρχαν και στα Κύθηρα οι γνωστές παλινωδίες με το Δημόσιο που αντιμετωπίζουν όλα τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας. Θα ήταν απαράδεκτο και ασυγχώρητο σφάλμα να τεθεί σε κίνδυνο ο Θεσμός λόγω πειραματισμών ή αμφιβόλου νομικής βάσης ισχυρισμών, από ανθρώπους - ελάχιστους φυσικά - που διατηρούν ένα ασίγαστο και αδικαιολόγητο (ή μάλλον δικαιολογημένο μόνο για προσωπικούς λόγους) μένος εναντίον του Θεσμού και των ανθρώπων που τον υπηρέτησαν ή τον υπηρετούν. Ευτυχώς όμως η Εγχώριος και όσοι την υπηρέτησαν χαίρουν της εκτίμησης της μεγάλης πλειοψηφίας των Κυθηρίων, που γνωρίζουν καλά και την σημασία και την αξία της Εγχωρίου και δεν θα επιτρέψουν να γίνουν πράξη όσες δεύτερες σκέψεις υπάρχουν σχετικά με την Θεσμό.
Ευχόμαστε το εκλεκτορικό σώμα να πράξει στο ακέραιο το καθήκον του, τηρώντας κατά γράμμα τη νομοθεσία και τη διαδικασία που προβλέπεται και να επιλέξει τους πλέον άξιους για τη στελέχωση της νέας διοίκησης της Εγχωρίου Περιουσίας.

Πηγή: Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου