Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΈΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟ ΆΓΙΟ ΦΩΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ Λ.Σ.-ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ TSIRIGO FM 30/4

Πλήρης επιβεβαίωση στο χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του σταθμού μας (βλ. ΕΔΩ) για την άφιξη του Αγίου Φωτός με πλωτό του Λιμενικού Σώματος από τη Νεάπολη Βοιών στα Κύθηρα, την Κυριακή του Πάσχα 1/5.
Μετά την ματαίωση της μεταφοράς από αέρος, το Μ.Σάββατο το βράδυ, λόγω των ισχυρών ανέμων (βλ. ΕΔΩ) υπήρξε αίτημα από το Δήμαρχο Κυθήρων για μεταφορά του Αγίου Φωτός μέσω θαλάσσης από την Λακωνία με τη συνδρομή του Λ.Σ., το οποίο έγινε αποδεκτό.
Έτσι ανήμερα το Πάσχα, νωρίς το μεσημέρι, κατέπλευσε στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας φουσκωτό σκάφος του λιμενικού σώματος από τη Νεάπολη, το οποίο μετέφερε το Άγιο Φώς της Ανάστασης στα Κύθηρα.
Ωστόσο πάλι λόγω καιρού επισπεύσθηκε η διαδικασία μεταφοράς, έτσι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για την ακριβή ώρα άφιξης και στο λιμάνι κατάφεραν και βρέθηκαν για την υποδοχή ο Ιερέας π. Κωνσταντίνος Λαγός, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Κυθήρων κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καραβά κ. Γιώργος Τσάκος καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Για άλλη μια χρονιά κατέστη δυνατή, παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, η έλευση του Αγίου Φωτός στο νησί μας, γεμίζοντας ελπίδα και δύναμη τους κατοίκους.




Κείμενο - επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Santra Zantioti (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου