Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη αποστολή στρατεύσιμου ιατρού στα Αντικύθηρα που ξεκίνησε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. Ο στρατεύσιμος ιατρός απεστάλη στο νησί από το ΚΕΜΧ Ναυπλίου ύστερα από σχετική εντολή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και σε εφαρμογή του άρθρου 8 του Ν. 4361/2016, που επαναφέρει μετά από σχεδόν 20 χρόνια τη δυνατότητα παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές από το στρατεύσιμο ιατρικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Σχετικές δυναμικές παρεμβάσεις για την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου είχε κάνει και ο Δήμος Κυθήρων επί σειρά μηνών. 
Ο στρατεύσιμος ιατρός έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού, πραγματοποίησε πλήρεις εξετάσεις σε όλους ενημερώνοντας τους τηρούμενους ατομικούς φακέλους υγείας και κατέγραψε όλες τις ελλείψεις του Περιφερειακού Ιατρείου Αντικυθήρων σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό. 
Ο Δήμος μας θα εξακολουθεί να πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κάλυψη της θέσης ιατρού στα Αντικύθηρα, ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρά τα γενναία οικονομικά κίνητρα που έχουν θεσπιστεί για το Π. Ι. Αντικυθήρων (επίδομα 500€ το μήνα πλέον του μισθού, πλήρως εξοπλισμένη κατοικία, δωρεάν μεταφορά κ.λπ.), οι προκηρυσσόμενες θέσεις παραμένουν κενές.
Τέλος έχει ήδη ζητηθεί από το Γ.Ε.Σ. η εκ νέου αποστολή στρατεύσιμου ιατρού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με βάση την τρέχουσα επιχειρησιακή διαθεσιμότητα.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου