Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (26/5)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στην Χώρα Κυθήρων στις 26 Μαΐου,  η ημερίδα με θέμα «Αγροτικά και Κτηνιατρικά θέματα» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.
Η ημερίδα είχε σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για την φυτοπροστασία, τους οινοποιήσιμους αμπελώνες, την οινική νομοθεσία, την αδειοδότηση πτηνο-κτηνοτροφικών μονάδων και κτηνιατρικά θέματα. 
Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Νήσων και συντονίστρια της ημερίδας, κ. Σταματίνα Ράφτη, απηύθηνε τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και τόνισε ότι η Περιφέρεια και η ΠΕ Νήσων στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή γιατί μέσα από αυτήν θα έλθει η επιδιωκόμενη ανάπτυξη  και είναι δίπλα στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους.
Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και εκδηλώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των φορέων  για διαρκή ενημέρωση. Το ενδιαφέρον της πε Νήσων για την πρωτογενή παραγωγή έχει και μία άλλη παράμετρο, πολύ σοβαρή, που είναι το σταμάτημα της ερημοποίησης των νησιών μας. Για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με την Αναπτυξιακή Διαδημοτική Επιχείρηση της Ανατολικής Πελοποννήσου «ΠΑΡΝΩΝ» στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER.







και το video:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - φωτογραφίες - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: Αντιπεριφέρεια Νήσων
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου