Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΤΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, Ιωάννης Βέζος, με αντικείμενο το έργο «Μελέτη Σκοπιμότητας και Γενικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την Επέκταση του Διαδρόμου Προσγειώσεως στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων», συνολικού προϋπολογισμού 35.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Η μελέτη που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, αποτελεί έργο ύψιστης σημασίας για τη Νήσο Κυθήρων καθώς έχει ως στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας υποδοχής μεγαλύτερων αεροσκαφών στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Κυθήρων, σε σχέση με αυτά που έχει τη δυνατότητα να δεχτεί σήμερα, ώστε να αυξηθεί ποσοτικά και να επιμηκυνθεί χρονικά η τουριστική κίνηση, αλλά και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η υπάρχουσα ζήτηση επισκεψιμότητας στο νησί.
Σημειώνεται ότι το μήκος του υπάρχοντος διαδρόμου περιορίζεται στην εξυπηρέτηση ελικοφόρων αεροσκαφών και αεριωθούμενων με μειωμένο ωφέλιμο βάρος.

Τέλος, η μελέτη θα ανατεθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου