Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Αύριο Τετάρτη συγκαλείται η ειδική συνέλευση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή νέου προέδρου και νέων μελών της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας. 
Με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, ο νομοθέτης επιδιώκει την συναίνεση, ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του προέδρου.
Περιμέναμε από την Δημοτική Αρχή, συναινετική πρόταση ανανέωσης προσώπων και συμφωνία αναπτυξιακής πορείας. 
Αντί αυτών, κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου με τους αρχηγούς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Χαρχαλάκης επέβαλε την υποψηφιότητα του απερχόμενου αναπληρωτή προέδρου, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής για περισσότερα απο 12 χρόνια!
Όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με αυτή την επιλογή. 
Η παράταξή μας συντεταγμένα θα υποστηρίξει, για το αξίωμα του προέδρου, την υποψηφιότητα εκείνη η οποία θα ηγηθεί της προσπάθειας, ο μοναδικός θεσμός, από διαχειριστής μικροσυμφερόντων, να μετατραπεί σε αληθινό μοχλό ανάπτυξης των νησιών μας.
Για μέλη, συμπατριώτες μας οι οποίοι να συμερίζονται αυτές τις απόψεις.
Η πρόταση του κ. Χαρχαλάκη για την προεδρία, και για μέλη, προσώπων τα οποία για πάνω από 10 χρόνια παραμένουν στις ίδιες θέσεις, υπηρετεί καθεστωτικές αντιλήψεις και δεν δημιουργεί καμία προοπτική επιτυχίας του θεσμού.
Με σεβασμό σε όσα η νομοθεσία προβλέπει δεν συμμετέχουμε σε διαδικασίες προσυμφωνημένου "διορισμού", αλλά στην ελεύθερη επιλογή των πιό άξιων από το διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα.

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου