Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΔΙΚΤΥΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΝΕΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ''ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ'' 25/5

Το 'πε και το 'κανε η Arch International, η διεθνής οργάνωση η οποία ασχολείται με την προστασία των πολιτισμικών μνημείων: μετά την επιτυχημένη της προσπάθεια για την ένταξη του Παυλοπετρίου στα "50 Απειλούμενα Μνημεία του Πλανήτη" από το Διεθνές Παρατηρητήριο Μνημείων, προχωρεί και σε δύο σημαντικές νομικές ενέργειες σε διεθνές επίπεδο, για την προστασία αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού μνημείου της Λακωνίας:
α) προχωρεί σε καταγγελία στον ΟΗΕ
β) προχωρεί σε αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η παρουσίαση των δύο αυτών νομικών ενεργειών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Μαϊου 2016, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεν του ξενοδοχείου "Limira Mare", στη Νεάπολη. 

Στην εκδήλωση θα παραστεί η κ. Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων της ARCH International από την Ουάσιγκτον D.C. των ΗΠΑ, που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας μικρού μήκους (διάρκειας 25 λεπτών) στα ελληνικά, για την ανάδειξη της περιοχής των Βατίκων.
Όπως σημειώνει στην πρόσκληση που μας απευθύνει η κ. Barbara Euser, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Arch (Greek Chapter of ARCH International), "σκοπός μας είναι να έχουμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση".

Πηγή: Λακωνικό Δίκτυο (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου