Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ''ΆΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ'' ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 22.5.2016

Το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου 2016 ολοκληρώθηκαν πανηγυρικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων σε συνεργασία με την "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ", τα οποία ξεκίνησαν τον χειμώνα. 
Οι διεθνούς κύρους μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ερμήνευσαν έργα μεγάλων Ευρωπαίων συνθετών, ενώ έγινε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του χειμώνα και της δουλειάς των παιδιών (κόμικς, ρομποτική κ.λπ.). Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες κάτοικοι του νησιού και πάρα πολλά παιδιά. Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης έκανε ένα πολύ σύντομο απολογισμό του έργου της Βιβλιοθήκης, ευχαριστώντας τους εθελοντές, τους υπεύθυνους εκπαιδευτές και την υπάλληλο του Δήμου κα. Γεωργία Τσέρη, ενώ καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη του πρωτοπόρου προγράμματος "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ", ανακοινώνοντας ότι η συνεργασία του Δήμου με το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από το Φθινόπωρο. 
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα στεγαστεί το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ενημέρωσε ότι προχωρά η μελέτη για την κατασκευή εσωτερικού παταριού που θα διπλασιάσει τον χώρο των βιβλίων αναβαθμίζοντας τον χώρο λειτουργικά και αισθητικά. Εκτός από το Δήμαρχο, την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελιουδάκης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου κ. Κατσανεβάκης, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοντολιανίκων κ. Κασιμάτης, ενώ η εκδήλωση καλύφθηκε από τον Βαλέριο Καλοκαιρινό και τον Παναγιώτη Μπαχτή του ΤΣΙΡΙΓΟ FM. Μεγάλο μέρος των αναψυκτικών και των κερασμάτων προσφέρθηκε από το S/M Καψάνη στην Αγ. Πελαγία, που το ευχαριστούμε θερμότατα. 
Η Δημοτική Αρχή, οι υπεύθυνοι και οι εκπαιδευτές εθελοντές ευχαριστούν θερμά την "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ" για την εξαιρετική συνεργασία καθώς και τους γονείς που εμπιστεύονται τη Βιβλιοθήκη μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι συντελείται ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο που δίνει ενδιαφέρουσες διεξόδους στα παιδιά, πέραν των σχολικών μαθημάτων.






η συνέντευξη της κας Μάχης Κανελλάκη, υπεύθυνης οργάνωσης του προγράμματος Άγονη Γραμμή Γόνιμη, στον TSIRIGO FM 105,6

το video της εκδήλωσης:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου