Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΡΟΖΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΟΥ ΧΕΡΝ

Τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά υπεδέχθη το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Μαίου στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης", ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Ο Δήμαρχος είχε μια σύντομη συνομιλία με τον κ. Υπουργό στην αίθουσα VIP του Αεροδρομίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο για την Ρόζα Κασιμάτη, μητέρα του Λευκάδιου Χερν, όπου πραγματοποίησε τον εναρκτήριο χαιρετισμό.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς, ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Masuo Nishibayashi, ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα κ. Noel Kilkenny, η Αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κα. Κλώντια Καρύδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο δισέγγονος του Λευκάδιου Χερν κ. Bon Koizumi, ο Πρόεδρος της Mitsubishi Hellas κ. Tony Tanaka, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος με μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της ΤΚ Κυθήρων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχής και αναπτύχθηκαν 2 ενδιαφέρουσες ομιλίες για τη μητέρα του Λευκάδιου Χερν, από τονΟμότιμο Καθηγητή κ. Γεώργιο Λεοντσίνη και την Ιστορικό - Φιλόλογο κα. Ελένη Χάρου. Στο τέλος ο Δήμαρχος είχε εκτενή συνομιλία με τους 2 Πρέσβεις που δήλωσαν γοητευμένοι από το νησί και τον ευχαρίστησαν για την από τον Οκτώβριο του 2014 πρόσκληση που τους είχε απευθύνει να επισκεφθούν τα Κύθηρα.



Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου