Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΥΛΩΝΩΝ ΥΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική χαιρετίζει τη συγκέντρωση της 3ης Ιουνίου, στη Νεάπολη, εναντίον των αιολικών και των πυλώνων υψηλής τάσης στον τόπο μας.
Πιστοί στις καταστατικές μας Αρχές, ήδη από το 2012 συμβάλλαμε στη δημιουργία του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, ενώ το 2016 ήμασταν οι πρώτοι που κινητοποιηθήκαμε εναντίον της εγκατάστασης των πυλώνων υψηλής τάσης κατά μήκος του Δήμου Μονεμβασίας. Εκφράσαμε δε την οξεία αντίθεσή μας σε συνάντηση που επιδιώξαμε και είχαμε με τον τέως υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον τέως πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, Μανώλη Κορωνιωτάκη. Έκτοτε, συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση και εκδήλωση για το θέμα, π.χ. εκδήλωση της 25ης Νοεμβρίου του 2017 στη Νεάπολη, συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και βουλευτές του νομού, κτλ.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα εναντίον της εγκατάστασης εκατοντάδων ανεμογεννητριών που έχουν χωροθετηθεί στον τόπο μας, με "Δούρειο Ίππο" την εγκατάσταση του δικτύου των πυλώνων ΥΤ κατά μήκος της Χερσονήσου του Μαλέα.
Το "πρώτο χτύπημα" γίνεται στα Κουλέντια. Εάν δεν αντιδράσουμε, σε λίγο όλες οι βουνοκορφές μας θα έχουν γεμίσει από ανεμογεννήτριες. Από τα Κουλέντια μέχρι τον Φάρο του Καβομαλιά. Θάβοντας μια για πάντα την προοπτική του τόπου μας να θεσμοθετηθεί ως Τοπίο Διεθνούς Εμβέλειας, Περιφερειακό Πάρκο και Σημείο Βιόσφαιρας της Unesco. Και, άρα, "θάβοντας" μια για πάντα τις προοπτικές του για ανάπτυξη και ευημερία.
Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω στους σχεδιασμούς της.
Καλούμε τους βουλευτές και τους πολιτευτές του νομού Λακωνίας να στηρίξουν τον αγώνα μας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ στην ΑΤΤΙΚΗ

Πηγή: Ομοσπονδία Βατικιώτικων
Συλλόγων Λακώνων Αττικής (facebook)
Φωτογραφία: Travel Book - Ηρακλής Μήλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου