Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ'' - ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΝΕΡΑ Ο ΧΥΤΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ Η ΟΧΙ;

Καθώς δεν έχουμε λάβει απάντηση σε κανένα από τα ερωτήματα που διαρκώς θέτουμε προς τον κ. Παναγόπουλο (π.χ. αν έχει άποψη για τον δρόμο της Καμαρέλας στα Αντικύθηρα που διαλύθηκε με την πρώτη βροχή, αν θεωρεί ανύπαρκτα τα έργα που έχουν γίνει και προγραμματιστεί στα Αντικύθηρα, αν τελικά θα μας κάνει την τιμή να έρθει σε debate κ.λπ.), επανερχόμαστε σήμερα στη μεγάλη ανακάλυψή του σχετικά με τον ΧΥΤΥ στη θέση «Μύλοι Αντικυθήρων», που όπως είδαμε σε φωτογραφία που η παράταξή του δημοσίευσε, έχει γεμίσει με νερό.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι συντάκτες των Δελτίων Τύπου του κ. Παναγόπουλου χαρακτηρίζονται από αδικαιολόγητη άγνοια όχι μόνο για απλά θέματα λειτουργίας των Δήμων αλλά και για τεχνικά ζητήματα. Αντί άλλης απάντησης, δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο που λάβαμε από την επιβλέπουσα της μελέτης του έργου μηχανικό που αποδεικνύει ότι η στεγανότητα του κυττάρου του ΧΥΤΥ λειτουργεί ΑΡΙΣΤΑ.
Ας δούμε τι μας λέει η αρμόδια μηχανικός:
«Σε έναν Χ.Υ.Τ.Α., που το κατασκευαστικό του αντικείμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, η λεκάνη που δέχεται τις απορριμματικές αποθέσεις βρίσκεται σε μία δυνητική κατάσταση. Η πλήρωση της λεκάνης ταφής με ύδατα τα οποία προέρχονται από τον υετό (βροχή) είναι φαινόμενο αναμενόμενο κατά την κατασκευή έργων τέτοιας φύσης. Στις περιπτώσεις αυτές και προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η εξέλιξη των περαιτέρω εργασιών, εφαρμόζονται κατάλληλες τεχνικές άντλησης των υδάτων και εκτροπή τους σε παρακείμενους αποδέκτες, δεδομένου ότι πρόκειται για βρόχινα νερά. Συνεπώς, όσο οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα συνοδά υποστηρικτικά έργα υποδομής, δεν μπορεί ένα πλημμυρικό φαινόμενο σαν το υφιστάμενο να θεωρηθεί επιβλαβές είτε για το ίδιο το έργο είτε για το περιβάλλον.
Απεναντίας, το γεγονός ότι έχει σημειωθεί συγκέντρωση υδάτων στη λεκάνη των μελλοντικών απορριμματικών αποθέσεων, αποδεικνύει ότι ο σύνθετος στεγανοποιητικός φραγμός του πυθμένα και των εσωτερικών πρανών, έχει κατασκευαστεί σωστά και λειτουργεί άρτια, χωρίς να εμφανίζει υπεδάφιες διαρροές, όπως και είναι επιθυμητό. Όταν δε, το κατασκευαστικό αντικείμενο προχωρήσει και το δίκτυο αποστράγγισης του πυθμένα συνδεθεί με το μόνιμο αντλητικό σύστημα, το οποίο θα εξυπηρετεί τη συλλογή και εκτροπή από τη λεκάνη των παραγόμενων από τα απορρίμματα στραγγισμάτων, η αποστράγγιση θα εξελίσσεται απρόσκοπτα και με καθ΄ όλα ασφαλή τρόπο, για το εγγύς ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον».
Δημοσιεύουμε εκ νέου το έργο μας και τον προγραμματισμό μας για το νησί των Αντικυθήρων.
Δείτε σχετικά: ΕΔΩ

Πηγή: ''Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου