Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΚΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε χθές Σάββατο 11 Μάη η προγραμματισμένη δράση του Συλλόγου. Μια δράση που η αθρόα προσέλευση εθελοντών την έκανε γιορτή και πανηγύρι. 37 εθελοντές, ανάμεσα τους 12 παιδιά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και κάναμε τις ακτές μας πιο καθαρές.
Οι 37 εθελοντές χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και η κάθε μια ανέλαβε ξεχωριστό τομέα.
Καθαρίστηκε επιμελώς η ακτή από το Λιμανάκι της Νεάπολης μέχρι την παραλία ΒΑΡΚΕΣ του Τ.Δ Κάμπου, συνολικού μήκους 2.400 μέτρων.
Μαζεύτηκαν 14 σακούλες γίγας ανακυκλώσιμα σκουπίδια και 8 σακούλες γίγας μη ανακυκλώσιμα, συνολικού υπολογιζόμενου βάρους 220 κιλών.
Πρωταθλητής και πάλι η μάστιγα της εποχής, το πλαστικό.
Γίνεται επεξεργασία των Δελτίων καταγραφής, προκειμένου αυτά συγκεντρωτικά να υποβληθούν στην HELMEPA, για την περαιτέρω επιστημονική επεξεργασία των δεδομένων.
Το συμπέρασμα ήταν πως γενικά οι ακτές μας είχαν πολλά σκουπίδια.
Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως χθές αντιμετωπίσαμε τα συμπτώματα της νόσου και όχι την ίδια τη νόσο.
Το θέμα δεν είναι μόνο να καθαρίζουμε το περιβάλλον, αλλά περισσότερο να μην το ρυπαίνουμε.
Και για αυτό απαιτείται παιδεία και διαφορετική συμπεριφορά ημών ως πολιτών, αλλά και αναθεώρηση της οικονομίας που παράγει σκουπίδια.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και κυρίως τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία για τη συμμετοχή τους θα λάβουν ονομαστικό αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από την HELMEPA.





Πηγή: Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου