Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΈΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ ''Ο ΆΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ & ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 11/11


Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η Ένωση πραγματοποίησε για δεύτερη φορά εφέτος ετήσια εκδρομή  με επιτυχία, σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Δωδώνη Travel της κυρίας Γιώτας Βάσση.
Πρώτη στάση ήταν η μονή του Όσιου Λουκά η οποία είναι χτισμένη το 950 στην δυτική πλευρά του Ελικώνα. Η μονή περικλείεται από περίβολο και περιλαμβάνει διώροφα και τριώροφα συγκροτήματα κελιών, τράπεζα και δύο ενωμένους ναούς.
Το καθολικό δε του ναού λειτουργεί και ως Μουσείο. Εκεί είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε όλους τους χώρους της μονής να μας γίνει μια μικρή ξενάγηση κα κάναμε την βόλτα μας στον περιβάλλοντα χώρο.
Στην συνέχεια αναχωρήσαμε για το μαρτυρικό Δίστομο μια ημιορεινή κωμόπολη στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Λιβαδειάς, όπου είχαμε χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό μας σε μια πολύ ωραία ταβέρνα και επισκεφτήκαμε το Μουσείο θυμάτων Ναζισμού.
Στην συνέχεια αναχωρήσαμε για την πόλη της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα την περιοχή της Κρύας όπου είχαμε τον χρόνο για βόλτα στις πηγές απολαύσαμε το υπέροχο φυσικό τοπίο και φυσικά το απογευματινό καφεδάκι μας.
Νωρίς  το απόγευμα αναχωρήσαμε για Πειραιά και επιστρέψαμε με πολύ καλή διάθεση όλοι μας.
Θα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Βάσση η οποία μας συνόδευσε και στην εκδρομή μας για την άψογη οργάνωση, τον οδηγό και φυσικά τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης για την συμμετοχή τους.

ΤΟ Δ.Σ.

Πηγή: Ένωση Απανταχού Αντικυθηρίων ''Ο Άγιος Μύρων''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου