Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΈΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ: “ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ”



Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, βρίσκεται  στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει  στους δημότες την έναρξη των εργασιών του έργου  “Ανέγερση Νέας Πτέρυγας στο Χώρο του Λυκείου Νεάπολης”.
Το έργο είναι  προϋπολογισμού 2.600.000,00 ευρώ. Η οριστική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε στις 09/10/2018.
Με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκεται η αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δ.Κ Νεάπολης Δ.Ε Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας.
Με το έργο αυτό προβλέπεται η προσθήκη νέου κτιρίου στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα Λυκείου στη Δ.Κ. Νεάπολης, για τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου – Επαγγελματικού Λυκείου.
Ταυτόχρονα ανακαινίζεται ο περιβάλλων χώρος και οι υπαίθριοι – ημιυπαίθριοι χώροι.
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε ένα (1) χρόνο  μετά την εκκίνησή τους σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 14292/09.10.2018 σύμβαση.
Θα ακολουθήσει η μεταφορά του Γυμνασίου στο νέο κτιριακό συγκρότημα και το κτίριο που θα μείνει κενό, θα χρησιμοποιηθεί για χρήσεις απαραίτητες στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, όπως μεταφορά του Ναυτικού Μουσείου στον εύκολα προσβάσιμο χώρο, καθώς και άλλες χρήσεις συνάθροισης και πολιτισμού.
Για το Δήμο Μονεμβασίας τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι  στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για τη δημιουργία ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, ένα σχολείο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Πηγή: monemvasia.gov.gr
Φωτογραφία αρχείου: Μενέλαος Κωνσταντίνου - TSIRIGO FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου