Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΜΕΓΑΛΑ ΈΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ''


Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα ακούσουμε ωραία πράγματα. Τη στιγμή που κάποιοι λένε ότι δεν κάναμε τίποτε αυτά τα χρόνια (!), εμείς βάζουμε στις ράγες μεγάλα έργα και υποδομές για τα οποία στις προηγούμενες θητείες δεν έγινε απολύτως τίποτε!
Στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 8/11, η έγκριση σύναψης και των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης για την προμελέτη του Βιολογικού Καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας.
Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον μεγαλύτερο δομημένο οικισμό του νησιού, με την μεγαλύτερη οικιστική επιβάρυνση και προωθούμε έργα που επί χρόνια βάλτωναν:
- Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του παραλιακού φωτισμού και δημοπρατούμε την δεύτερη. 
- Αναθέτουμε την εκπόνηση της προμελέτης του Βιολογικού Καθαρισμού με δαπάνη 24.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Η προμελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
- Είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το νέο δίκτυο ύδρευσης με π/υ 3.100.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Ένα έργο που υποτίθεται ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε "έτοιμο προς δημοπράτηση" για να αποδειχθεί τελικά ότι υπήρχε έγγραφο της Περιφέρειας 2 μήνες πριν τις εκλογές του 2014 ότι το έργο δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί. Εμείς επικαιροποιήσαμε τις μελέτες (που υπήρχαν από το 2003!), ολοκληρώσαμε και ωριμάσαμε τον φάκελο και το εντάξαμε στον π/υ της Π.Α. Δημοπρατείται στους πρώτους μήνες του 2019. 
- Αναμένουμε εντός του μήνα την Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπλαση του Τελωνείου με π/υ 100.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. 
- Διεκδικούμε την παραχώρηση του κτιρίου του Τελωνείου από το Δημόσιο. 
- Ολοκληρώνουμε εντός των επομένων εβδομάδων την πρώτη φάση της οδικής σύνδεσης Αγίας Πελαγίας - Αγίας Αναστασίας και δημοπρατούμε στις 21/12 την ολοκλήρωση του έργου μαζί με τον δρόμο της Κακής Λαγκάδας (την πρώτη φάση του οποίου ολοκληρώσαμε το 2016). 
- Ολοκληρώσαμε τα τεχνικά απορροής ομβρίων στην παραλιακή οδό. 
- Τοποθετήσαμε όργανα Gym Park. 
- Δημοπρατήσαμε την ανακατασκευή και πιστοποίηση της παιδικής χαράς που ξεκινάει άμεσα.

Στόχος μας για τη νέα θητεία είναι η περιφερειακή οδός, η ανάπλαση των κοινόχρηστων οικοδομικών τετραγώνων πέριξ του Ιερού Ναού της Αγίας Πελαγίας και η ολοκλήρωση όλων των μελετών για τον ΒΙΟΚΑ με αναζήτηση χρηματοδότησης.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου