Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΕΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦ.ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 5/11

Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη συναντήθηκε με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα στην Περιφέρειά της, τα προβλήματα και τους τρόπους ενίσχυσης των φορέων που συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση.
Η υφυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται για την αλιεία και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του καινούριου χρόνου. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο θα είναι κοντά στα αιτήματα των αλιέων και θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλαίσιο. Ενημέρωσε τη βουλεύτρια ότι το σχέδιο νόμου προβλέπει ένα ευνοϊκό φορολογικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, αφορολόγητο για εισόδημα μέχρι 9.500€ για έγγαμο άτομο με παιδί, δικαίωμα έκδοσης χειρόγραφης απόδειξης για συναλλαγές έως 50€ ανά πώληση κ.α..
Για την επαναφορά της άδεια ερασιτεχνικής αλιείας χρειάζεται να γίνει καταγραφή του αριθμού των ερασιτεχνών αλιέων και να δηλωθεί η μέση ετήσια παραγωγή τους. Τονίστηκε επίσης η προσπάθεια αναδιοργάνωσης της ιχθυοκαλλιέργειας. Η υφυπουργός ανέφερε ότι γίνονται διαχειριστικά σχέδια, προσπαθώντας να μπούμε σε ένα νέο δρόμο ώστε να ξεκαθαρίσει ο κλάδος και να   γίνεται σωστή εκπροσώπηση, σωστή οργάνωση, ποιοτική παραγωγή και  να υπάρχει χρονικό πλαίσιο για τους απαραίτητους ελέγχους.
Η βουλεύτρια αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τους αλιείς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής Α' Πειραιά και Νήσων και ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν την κτηνοτροφία στο νησί των Κυθήρων. Συγκεκριμένα, έκανε εκτενή αναφορά στο αίτημα των επαγγελματιών και των κατοίκων των Κυθήρων για τη δημιουργία σφαγείου, το οποίο έχει κατατεθεί επισήμως από τον Δήμο στην Περιφέρεια Αττικής. Για τον σκοπό αυτό έχει ολοκληρωθεί μελέτη βιωσιμότητας την οποία η βουλεύτρια παρέδωσε στην υφυπουργό. Η δημιουργία σφαγείου στα Κύθηρα θα ενισχύσει την κτηνοτροφία του νησιού και θα δώσει λύση σε προβλήματα που χρονίζουν. Θα πρέπει να προχωρήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αδειοδότηση, η στελέχωσή και η πρόσληψη εξειδικευμένου διοικητικού, εργατικού και επιστημονικού προσωπικού, για τον σκοπό αυτό.
Η κ. Σταματάκη ευχαρίστησε την υφυπουργό για την ενημέρωση και την ουσιαστική συζήτηση που έκαναν, της ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο της και δήλωσε ότι, στο βαθμό που άπτεται των αρμοδιοτήτων της, θα συμβάλει.
 
Ελένη Σταματάκη
Βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου