Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 24/11

Τη Δευτέρα 19/11/2018 έγινε στο δημαρχείο ανοιχτή σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος,  η Μείζων Αντιπολίτευση, ο Δ/ντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής κ. Πλειώνης και ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος
Στη σύσκεψη τονίστηκε το πραγματικό ενδιαφέρον της Περιφέρειας για το νησί μας και οι λόγοι για τους οποίους είναι πράγματι αυξημένο αυτό το ενδιαφέρον και αναφέρθηκε ένας εντυπωσιακός  αριθμός έργων τα οποία χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια και τα οποία ήδη εκτελούνται ή πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθούν.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Φατσέας έθιξε τα παρακάτω θέματα που έχουν επικαιρότητα και είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του νησιού μας.
- Η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου. Το έργο αυτό έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Έχουμε 48 χρόνια αεροδρόμιο. Και είμαστε ακόμη εντελώς στην αρχή για την αναγκαία επέκταση. Η  τουριστική σαιζόν στα Κύθηρα έχει συρρικνωθεί σχεδόν στον ένα μήνα. Οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η επέκταση του διαδρόμου θα επιτρέψει τη πραγματοποίηση διεθνών πτήσεων τσάρτερ και την άντληση τουριστών από χώρες  με πληθυσμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα κλπ Σ’ αυτή την περίπτωση τα έσοδα των κυθηρίων θα διπλασιασθούν ή και τριπλασιασθούν αφού οι υπάρχουσες τουριστικές κλίνες θα γεμίζουν από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Ο κ. Χατζηπέρος συμφώνησε απόλυτα και είπε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και  Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας  ώστε αμέσως μετά να ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης του έργου.
- Η δασική αστυνομική διάταξη η οποία ταλανίζει το νησί τον τελευταίο καιρό. Ζητήσαμε από την κ. Περιφερειάρχη να προβεί σε πολιτική παρέμβαση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Γεωργίας ζητώντας την άμεση κατάργηση του χουντικού νομοθετήματος N. 86/1969 με βάση το οποίο εκδόθηκε η παραπάνω δασική αστυνομική διάταξη Βασιλικά Διατάγματα του 1930 και χουντικά νομοθετήματα δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
- Η κατασκευή σφαγείου. Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για πρωτογενή παραγωγή όταν δεν υπάρχει σφαγείο. Παράλληλα με την τουριστική ανάπτυξη πρέπει να ενισχύεται και η πρωτογενής παραγωγή. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι η μόνιμη κατασκευή σφαγείου απαιτεί οργανική θέση κτηνιάτρου. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό μελετάται η λύση κινητού σφαγείου που θα έρχεται κατά τακτά διαστήματα να σφάζει.
- Για το ΚΤΕΟ. Είπαμε ότι δεν είναι  δυνατόν να επιβαρύνεται ο Τσιριγώτης με έξοδα 200€  για να περάσει απέναντι το όχημα του για ΚΤΕΟ. Ο κ. Χατζηπέρος είπε ότι εκδίδει κάθε χρόνο απόφαση απαλλαγής των οχημάτων  των Κυθήρων από την υποχρέωση να περνούν ΚΤΕΟ. Αυτό όμως δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον. Το θέμα κάποτε πρέπει να λυθεί. Ο κ. Χατζηπέρος είπε ότι μελετάται η λύση του κινητού ΚΤΕΟ που θα επισκέπτεται περιοδικά το νησί.
Ο κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας έκανε στοχευμένη παρέμβαση για τους δασικούς χάρτες εξ αιτίας των οποίων μόνο το 10% της συνολικής έκτασης του νησιού είναι πλέον αγροτική γη. Οι νέοι φεύγουν και υπάρχει κίνδυνος ερημοποίησης.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο της ομιλίας της η  κ. Δούρου είπε ότι δεν δίνει το χρίσμα στον κ. Χαρχαλάκη και το αιτιολόγησε.
Ολόκληρη η σύσκεψη βιντεοσκοπήθηκε πλην όμως το βίντεο εξαφανίστηκε!!! Είναι υποχρέωση του δημάρχου να φροντίζει για την ανάρτηση των βιντεοσκοπημένων δημοσίων συνεδριάσεων για την ακριβέστερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση των πολιτών, χωρίς να αποκρύπτονται από τους πολίτες τα πραγματικά γεγονότα και οι πληροφορίες. Σ’ αυτό αποσκοπεί η βιντεοσκόπηση. Οποιαδήποτε προσπάθεια να κρατηθούν οι πολίτες στην άγνοια,  είναι βαριά αντιδημοκρατική συμπεριφορά και πάρα πολύ επιζήμια για τους πολίτες και τον τόπο. Περιμένουμε την δημοσίευση-ανάρτηση του σχετικού βίντεο.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Πηγή: Δημήτρης Φατσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου