Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ο ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ!

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης, πήρε την πρωτοβουλία να εξασφαλίσει, για τα μέλη του, εισιτήρια για την παράσταση ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΒΑΛΣ,  την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20.00 στο Christmas Theatre (ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΒΕΪΚΟΥ). Το κόστος είναι 29€ ή 16€ (για άτομα άνω των 65), για εισιτήρια στη ζώνη Γ.
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την παράσταση,  παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως 23/11/2018, στα τηλέφωνα:
210.3832806 (γραφεία Κυθηραϊκού Συνδέσμου) & 6944.458032 (κ. Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού, Γεν. Γραμματέας).

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Μια σπουδαία συναυλία από την ορχήστρα του σπουδαίου συνθέτη Φραντζ Λέχαρ, διάσημου για την ωραιότερη βιεννέζικη οπερέτα όλων των εποχών, την «Εύθυμη Χήρα», θα ζήσουμε αυτή την Πρωτοχρονιά στο Christmas Theater. Η αίθουσα του θεάτρου θα γεμίσει λουλούδια και πάνω στην σκηνή θα μας περιμένει η μοναδική ορχήστρα Franz Lehar υπό την διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Ρέτο Παρολάρι που ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής ορχήστρας του Βασιλικού Θεάτρου του Άμστερνταμ.
Τον 18ο αιώνα το βαλς έγινε γνωστό στη Βιέννη και άρχισε να χορεύεται συστηματικά από τους Βιενέζους. Τότε ξεκίνησαν στη Βιέννη οι δημόσιες χοροεσπερίδες, όπου μπορούσε να συμμετέχει και ο απλός λαός. Οι χορευτές επιδίδονταν σε χορό που ονομαζόταν Walzer, απ’όπου προέρχεται η ονομασία βαλς.
Οι Βιενέζοι πρόσθεσαν μερικές ακόμα κινήσεις και το βαλς εξαπλώθηκε σιγά σιγά στη Γαλλία και στην Αγγλία. Η μουσική επένδυση του βαλς με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών έδωσε στον χορό ακόμα μεγαλύτερη φήμη.
Η Franz Lehar Orchestra είναι η ορχήστρα του συνθέτη που έγραψε την πασίγνωστη Βιενέζικη οπερέτα «Εύθυμη Χήρα». Η σπουδαία ορχήστρα έρχεται στην Αθήνα με την συμμετοχή σολίστ αλλά και χορευτών της Όπερας της Βιέννης για να μας παρουσιάσουν τα καλύτερα βιεννέζικα βαλς, πόλκες και μαζούρκες.
Αυτήν την παράσταση αναμετάδωσαν 120 ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλον τον κόσμο και όπως είναι φυσικό είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό. Ο Λέχαρ, έδωσε νέα φόρμα και νότες σφραγίζοντας έτσι την καλλιτεχνική του διαδρομή με μια πραγματική αποθέωση. Με απίστευτη τέχνη κράτησε την ισορροπία ανάμεσα στο βιεννέζικο βαλς και σε άλλους παραδοσιακούς ήχους.
ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ FRANZ LEHAR ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου