Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΨΕΥΔΗΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΥΡΗΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η "είδηση" ότι ένα χαμένο κομμάτι του Μηχανισμού των Αντικυθήρων βρέθηκε "στη θάλασσα του Αιγαίου". Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, το CNN θα είχε ήδη κάνει ζωντανή σύνδεση με τα Αντικύθηρα με τον ίδιο τον Λάρυ Κίνγκ!
Πρόκειται για ψευδή είδηση, που συνδέει χωρίς τεκμηρίωση, ένα από τα ευρήματα της ενάλιας έρευνας του 2017 με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει καν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Φέτος έρευνα δεν έγινε, συνεπώς η προώθηση ενός τέτοιου δημοσιεύματος προφανώς έγινε με αφορμή τα εσωτερικά διαδικαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία η ομάδα έρευνας των Αντικυθήρων, ορισμένα πρώην μέλη της οποίας για καθαρά προσωπικούς λόγους, προβάλουν ψεύτικες ειδήσεις με προφανή σκοπό και στόχευση.
Το αντικείμενο αυτό παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη πριν λίγους μήνες και εδώ μπορείτε να το δείτε τη στιγμή που το επεξεργάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι έρευνες (βλ. ΕΔΩ).
Δυστυχώς η ταχύτητα διάδοσης ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο και η συνακόλουθη λατρεία μας σε αυτές, είναι ακόμα ένα στοιχείο απουσίας κριτικής σκέψης στην εποχή μας.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Εικόνα αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου