Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΙΟΝΙΣ: ΈΝΑ ΌΝΟΜΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!


Είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα βαπόρι να κρατά για δεκαετίες το όνομα που είχε από τότε που γεννήθηκε. Το “ΙΟΝΙΣ” όμως είχε την τύχη να βρίσκεται πάντα σε χέρια που το αγαπούσαν και το φρόντιζαν, ώστε πάντα να βρίσκεται σε άψογη κατάσταση.
Το μεράκι, η γνώση και η αγάπη για τα καλά σκαριά, οδήγησε τις οικογένειες του κ. Πολυχρόνη Τουρλομούση και του κ. Γιώργου Τσαϊλά να πάρουν στα χέρια τους το ιστορικό βαπόρι πριν ενάμιση χρόνο περίπου και να το αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο, προσφέροντας του μια δεύτερη νιότη.
Έτσι με Καπετάνιο τον Cpt Δημήτρη Λαδά και Α’ Μηχανικό τον κ. Δημήτρη Γέραλη – Μόσχο, το αγαπημένο «ΙΟΝΙΣ» εξυπηρετεί τη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ – ΚΙΣΣΑΜΟΣ – ΓΥΘΕΙΟ προσφέροντας ασφαλές και άνετο ταξίδι.
Ένα καράβι φτιαγμένο από ελληνικά χέρια με λιτές αλλά ξεχωριστές γραμμές που συνθέτουν ένα πλοίο – κόσμημα, καθώς είναι από τα ομορφότερα καράβια που ναυπηγήθηκαν ποτέ στο Πέραμα και ταξίδεψαν στις ελληνικές θάλασσες!
Το πλοίο προσφέρει για τους επιβάτες του άνετους εσωτερικούς χώρους, ενώ διαθέτει και καμπίνες.
Οι χαρισματικοί εξωτερικοί χώροι εντυπωσιάζουν με την άπλετη θέα και τις ξύλινες κουπαστές, για αυθεντικό θαλασσινό ταξίδι.
Κινείται με δύο κύριες μηχανές Stork των 4000 hp, οι οποίες δύνανται να δώσουν στο πλοίο ανώτερη ταχύτητα που ξεπερνά τους 20 κόμβους.
Η ομάδα του arxipelagos.com ταξίδεψε πριν λίγες ημέρες με το πλοίο της εταιρείας ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε. και κατέγραψε στους φακούς της όμορφες στιγμές ταξιδιού, που μόνο σε τέτοια καράβια μπορεί κανείς να ζήσει!
Με εναέρια και στατικές κάμερες σας παρουσιάζουμε μια ταινία μικρού μήκους με το «ΙΟΝΙΣ» σε ρόλο «πρωταγωνιστή», στα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και τον Πειραιά!


Κάμερες: Σίμος Μιχάλογλου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Μοντάζ - επιμέλεια βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Πηγή: arxipelagos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου