Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/11 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΆΜΜΟΥ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΜΚΑ!

Με το αρματαγωγό του ΠΝ "ΡΟΔΟΣ" L177, έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής 2/11 στα Κύθηρα, τα μηχανήματα της ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ), που θα διανοίξουν τον δρόμο προς το Φάρο Μουδαρίου, μετά από Προγραμματική Σύμβαση που έχουν υπογράψει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος και ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης.
Το αρματαγωγό αποβίβασε σαν σε άσκηση, με εντυπωσιακό τρόπο, τα μηχανήματα στην παραλία της Πλατειάς Άμμου, όπου ήταν παρόντες οι δύο αντιδήμαρχοι Π.Ζαντιώτης και Γ.Κομηνός, ο Πρόεδρος της ΤΚ Καραβά Γ. Τσάκος και ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Κυθήρων Πλωτάρχης Μ.Αμπλιανίτης ΠΝ.
Με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα διανοιχθεί το υπάρχον μικρό δρομάκι προς το Φάρο Μουδαρίου, ώστε να διευκολυνθεί η οδική πρόσβαση προς αυτόν αλλά και να εξυπηρετηθεί το προσωπικό που υπηρετεί που σήμερα μεταφέρει όλα του τα υλικά στα χέρια για περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο.
Μόλις ολοκληρωθεί η διάνοιξη προς το Φάρο, τα μηχανήματα και το προσωπικό της ΜΟΜΚΑ θα ολοκληρώσουν τη διάνοιξη προς την Αγία Ελέσα, η οποία διεκόπη λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας, για τα έργα αυτά έχουν εκδοθεί με μέριμνα του Δήμου όλες οι προβλεπόμενες εγκρίσεις.













Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου