Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο «ΠΙΝΟΚΙΟ»!



Πριν από λίγες ημέρες είδαμε ξανά μετά από μήνες, δελτία τύπου της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κυθήρων, τα οποία ωστόσο γι' ακόμα μια φορά δεν μας έκαναν σοφότερους, καθώς μοναδικό σκοπό είχαν, όπως και την προηγούμενη φορά, να στοχοποιήσουν, να προσβάλλουν και να κατηγορήσουν αναίτια ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντικά, για την ενημέρωση του κόσμου, δείχνοντας παράλληλα το πως σκέφτονται κάποιοι να ''πολιτευτούν'' στην προεκλογική περίοδο που ξεκινά.
Τους κυρίους της μείζονος αντιπολίτευσης του έπιασε η πρεμούρα (που λέμε και στα Κύθηρα) να δουν το video από τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Κύθήρων, στα πλαίσια της επίσκεψης της Περιφερειάρχου Αττικής. Είναι λογικό όταν τόσα χρόνια στις περισσότερες εκδηλώσεις είναι κάποιος εξαφανισμένος και ξαφνικά φτάνει η προεκλογική περίοδος και θέλει να ξαναπολιτευτεί, να θέλει να φαίνεται και να αγωνιά! Εγώ τους καταλαβαίνω και τους συστήνω υπομονή, όπως τους απάντησε και ο κ. Βαλέριος Καλοκαιρινός, κανένα video δε χάθηκε και μπορώ να τους διαβεβαιώσω οτι δεν λειτουργούμε κάτω από εντολές κανενός.
Ωστόσο, επειδή στα δελτία τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης διέκρινα μια ''αγωνία'' για τη σωστή ενημέρωση του κόσμου και τους θεσμούς, κρίνω σκόπιμο να τους ρωτήσω και να πούμε κάποια πράγματα, για να μαθαίνουν και οι συμπολίτες μας.
Η Οικονομική Επιτροπή είναι ίσως μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, τα πιο κομβικά όργανα στη λειτουργία ενός Δήμου. Ο κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, για όσους δεν το γνωρίζουν είναι Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κυθήρων και ο κ. Δημήτρης Φατσέας, Μέλος της. Τους ρωτάω λοιπόν τους κυρίους αυτούς, που κουνάνε το δάχτυλο και με τόσο κομπασμό λένε οτι εκπροσωπούν μάλιστα και συνολο του Κυθηραϊκού εκλογικού σώματος, το 2018 σε πόσες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ήταν παρόντες; Η πραγματικότητα είναι πως στην συντριπτική πλειοψηφία των συνεδριάσεων ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ, γεγονός απαράδεκτο καθώς ο Κυθηραϊκός λαός τους εξέλεξε για να είναι παρόντες και να συμμετέχουν αλλά και να ελέγχουν ως αντιπολίτευση, τις διαδικασίες. Παράλληλα ρωτάω τον Δήμαρχο Κυθήρων που είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντικατάσταση των αδικαιολογήτως απόντων, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης;
Συνεχίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που κι εκεί από τα 4 έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης, στην πλειονότητα των συνεδριάσεων, τουλάχιστον τα 2 είναι κενά... μάλλον κάποιοι νομίζουν οτι το να είσαι Δημοτικός Σύμβουλος είναι προαιρετικό κι αμα έχεις χρόνο και καμιά δουλειά στη Χώρα, ή σε βολεύει πάνω απ' όλα η ώρα της συνεδρίασης, πετάγεσαι να πεις ένα γεια... Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει καλά τις υποχρεώσεις τους, ως αιρετοί.
Τέλος, θα κλείσω με τον ''πινόκιο'' (χαριτολογώντας λίγο) της παρέας, ο οποίος το καλοκαίρι στην αγωνία του να μου απαντήσει, έγραφε πράγματα που είμαι σίγουρος πως κι ο ίδιος δεν πίστευε οτι θα γίνουν. Αναφέρομαι φυσικά στον κ. Δημήτρη Φατσέα και στην περίπτωση του Δημοτικού Συμβούλου της Μείζονος Αντιπολίτευσης του κ. Ζαχαρία Σουρή, ο οποιός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων λείπει απ τα Κύθηρα και φυσικά απ' το Δημοτικό Συμβούλιο, με νόμιμη άδεια που του έχει χορηγήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρόβλημα και το περίεργο είναι πως αυτό γίνεται για πάνω από ενάμιση χρόνο και σίγουρα, μια μόνιμα κενή θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο δε συνάδει με τη βούληση του Κυθηραϊκού λαού, που εξέλεξε 17 κι οχι 16 Δημοτικούς Συμβούλους, να τον εκπροσωπούν.
Σε αυτό το σημείο παραθέτω παρακάτω, τι είχα γράψει τότε στο κείμενό μου, γι' αυτή την περίπτωση:
«να μας απαντήσει ο κ. Φατσέας και η παράταξή του, γιατί για πάνω από ένα χρόνο ζητούν άδειες για έναν από τους 4 Δημοτικούς τους Συμβούλους και δεν τον αντικαθιστούν, εφόσον ο κ. Σουρής λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεν μπορεί να είναι στα Κύθηρα και να ασκήσει τα καθήκοντά του; Άραγε τους τιμά η εικόνα, η θέση ενός Δημοτικού Συμβούλου που τους έδωσε με την ψήφο του ο Κυθηραϊκός λαός, να μένει κενή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Mήπως δεν εμπιστεύονται τα στελέχη τους, που έχουν εκλεγεί επιλαχόντες στη σειρά;»
O κ. Φατσέας ψευδώς μου απάντησε τότε τα εξής:
«Απάντηση στο Υ.Γ 2:  Ο σύμβουλος της παράταξης μας κ. Σουρής Ζαχαρίας μας ζήτησε να παραμείνει μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου θα υπάρξει οριστική του απόφαση αν θα μετακινηθεί σε μεγάλη πόλη που έχει ζητήσει ή θα υπάρξει άλλη εξέλιξη. Αφήστε τις υποθέσεις και τη διαστρέβλωση.»
Έλα που όμως κ. Φατσέα τα ''γραπτά μένουν'' και σας εκθέτουν.... Ήδη τελειώνει ο Νοέμβριος και ο κ. Σουρής συνεχίζει να λείπει με άδεια σε αντίθεση με όσα λέγατε τον Αύγουστο... και κάτι μου λέει πως πολύ σύντομα θα ξαναζητήσει νέα άδεια, για να το πάτε έτσι μέχρι και το Μάϊο, που θα γίνουν οι εκλογές.
Η αδυναμία αντικατάστασης του κ. Σουρή, από επιλαχόντες της Μείζονος αντιπολίτευσης, δείχνει ξεκάθαρα μια εικόνα διάλυσης στη μείζονα αντιπολίτευση, η οποία προσπαθεί, με προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις, να κρύψει την ουσιαστική ανυπαρξία της τα τελευταία χρόνια.
Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι πολύ σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία ενός Δήμου, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν το βάρος της θέσης που τους έδωσε ο Κυθηραϊκός λαός, στις προηγούμενες εκλογές.
Ελπίζω να το κάνουν στους μήνες που απομένουν μέχρι το Μάϊο...

Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105,6 - TSIRIGO TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου